«Κίνηση αγανάκτησης από τον Χιμένεθ» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Κίνηση αγανάκτησης από τον Χιμένεθ»

«Κίνηση αγανάκτησης από τον Χιμένεθ»Στον πάγκο της ΑΕΚ το Σάββατο στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα καθίσει ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων για το θέμα της χειρονομίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Στην εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων που έγινε την Πέμπτη, η πλευρά του προπονητή πήρε προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος ως την προσεχή Δευτέρα, με την απόφαση να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Δεδομένου, δε, πως η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει συνήθως κάθε Πέμπτη, το πιθανότερο είναι ο Χιμένεθ να είναι στον πάγκο της ΑΕΚ και στον πρώτο αγώνα των «16» του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής της «Ένωσης» είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μέρες για την χειρονομία του στη Λεωφόρο, αλλά παρότι εξέτισε την τιμωρία του, έχει μεσολαβήσει η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος ζητεί αύξηση της ποινής θεωρώντας πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν εσφαλμένη.

Η πλευρά της ΑΕΚ, αφού τόνισε πως η χειρονομία ήταν μία κίνηση αγανάκτησης απέναντι σε έναν οπαδό που έβριζε την υπέργηρη και άρρωστη μητέρα του προπονητή, υποστήριξε πως η έφεση πρέπει να κριθεί ως απαράδεκτη, διότι ασκήθηκε μόνο κατά του Μανόλο Χιμένεθ και όχι και κατά της ΠΑΕ, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι αναγκαστικά ομόδικος, αφού υπάρχει υποχρεωτική αντικειμενική ευθύνη και για την ΠΑΕ. Επίσης κατέθεσε πως για να θεωρηθεί η συμπεριφορά του έργω εξύβριση θα έπρεπε να είχε αποβληθεί για τη χειρονομία αυτή, ωστόσο είχε αποβληθεί για άλλο λόγο νωρίτερα στο ματς. Τέλος, αναφέρθηκε πως στον πειθαρχικό κώδικα και βάσει του άρθρου 23, δεν προβλέπεται δικαίωμα έφεσης για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού, παρά μόνο για ποινή αγωνιστικών ημερών. gazzetta.gr