H αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε Μεξικανό αρχιμαφιόζο -Θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ [εικόνα] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

H αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε Μεξικανό αρχιμαφιόζο -Θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ [εικόνα]

Φωτογραφία: APΗ αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε έναν Μεξικανό που φέρεται ότι είναι ηγετικό στέλεχος ενός από τα ισχυρότερα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών, γνωστοποίησαν βραζιλιάνοι εισαγγελείς.
Με βάση το ένταλμα σύλληψης, ο ύποπτος που συνελήφθη είναι ο Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια, 42 ετών, ηγετικό στέλεχος του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο. Οι βραζιλιάνικες αρχές σκοπεύουν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.
Το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, μια αρχικά μικρή και μάλλον άσημη συμμορία, αύξησε τη δύναμή της τα τελευταία χρόνια σε βαθμό που πλέον συγκρούεται με το καρτέλ Σιναλόα του άλλοτε πανίσχυρου βαρόνου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν—ο οποίος έχει επίσης εκδοθεί στις ΗΠΑ—για την πρωτοκαθεδρία στην εμπορία ναρκωτικών στο Μεξικό.
Ο Γκονσάλες Βαλένσια συνελήφθη σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, κοντά στην πόλη Φορταλέζα, και μετήχθη στο αρχηγείο της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Πολιτεία Σεαρά, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα βραζιλιάνοι εισαγγελείς.

Ο 42χρονος Χοσέ Γκονσάλες Βαλένσια
Ο Γκονσάλες Βαλένσια πιστεύεται ότι ζούσε στη Βολιβία για δύο χρόνια μετά τη διαφυγή του από το Μεξικό και μπήκε στη Βραζιλία ως τουρίστας, χρησιμοποιώντας βολιβιάνικο διαβατήριο, κατά την ίδια ανακοίνωση.
Ένα στέλεχος της εισαγγελίας στη δυτική μεξικανική Πολιτεία Χαλίσκο διευκρίνισε ότι ο Γκονσάλες Βαλένσια είναι αδελφός του Αμπιγκαέλ Γκονσάλες Βαλένσια, άλλου ενός ηγέτη του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015.
Σε αυτή την πολιτεία ιδρύθηκε η συγκεκριμένη συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί ως βάση.
Ο εισαγγελικός λειτουργός της Πολιτείας Χαλίσκο ανέφερε ότι ο Γκονσάλες Βαλένσια αναμένεται να εκδοθεί κατευθείαν στις ΗΠΑ από τις αρχές της Βραζιλίας. iefimerida.gr