ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχουν άλλα θύματα στη Δυτική Αττική -Ολοι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχουν άλλα θύματα στη Δυτική Αττική -Ολοι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί

Φωτογραφία: EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της απαντάει στα όσα ακούγονται ότι στη Δυτική Αττική τα θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι περισσότερα από τον επίσημο αριθμό που έχει ανακοινωθεί.

Κατηγορηματικά αναφέρει -χωρίς πάντως να γράφεται στην ανακοίνωση ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που είναι 23- πως δεν υπάρχουν παραπάνω θύματα αναφέροντας ότι όλοι οι συμπολίτες μας που είχαν δηλωθεί από οικείους τους ως αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική στα μέσα Νοεμβρίου 2017, έχουν εντοπισθεί δυστυχώς νεκροί και είναι ταυτοποιημένοι.
Παράλληλα στην ανακοίνωση η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως τα σενάρια περί διπλασιασμού των θυμάτων κάνει κακό στη χώρα και στους πληγέντες που προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή τους σε κανονικό ρυθμό.  
Υπενθυμίζεται ότι στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο είχε ακουστεί ότι τα θύματα από τη φονική κακοκαιρία είναι περισσότερα καθώς ενδέχεται να έχουν χαθεί ίοχνη αλλοδαπών, τους οποίους δεν τους έχει αναζητήσει κανείς.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 

Απάντηση σε φήμες για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών στη Δυτική Αττική
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι όλοι οι συμπολίτες μας που είχαν δηλωθεί από οικείους τους ως αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική στα μέσα Νοεμβρίου 2017, έχουν εντοπισθεί δυστυχώς νεκροί και είναι ταυτοποιημένοι.
Κατά συνέπεια, διακινούμενες φήμες περί διπλάσιου αριθμού νεκρών είναι ανυπόστατες, προσβάλλουν την εικόνα της χώρας, προξενούν αναστάτωση στη ζωή των πληγέντων, οι οποίοι προσπαθούν να ανακάμψουν, συμβάλλουν σε άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε καμιά περίπτωση δεν επιταχύνουν τις διαδικασίες για την επαναφορά στον κανονικό ρυθμό ζωής της περιοχής. iefimerida.gr