Εμφύλιος στον Κορυδαλλό μεταξύ Μαζιώτη-Πυρήνων της Φωτιάς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Εμφύλιος στον Κορυδαλλό μεταξύ Μαζιώτη-Πυρήνων της Φωτιάς

Εμφύλιος στον Κορυδαλλό μεταξύ Μαζιώτη-Πυρήνων της ΦωτιάςΣε ένα δημόσιο "διάλογο" με ανταλλαγή σφοδρών αιχμών και αλληλοκατηγοριών αποδίδονται πλέον οι εκπρόσωποι του αποκαλούμενου αντάρτικου πόλεων στον Κορυδαλλό, αφήνοντας να διαφανεί σε δημόσια θέα πως εντός των τειχών της φυλακής, σοβεί ένας "εμφύλιος" πόλεμος.
Η σύγκρουση ήταν λίγο πολύ γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ από το περασμένο καλοκαίρι όμως σχηματοποιήθηκε σε πηχυαίους τίτλους με αφορμή την επίθεση  σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη που έγινε περασμένη εβδομάδα στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού, όταν τα κελιά ήταν ανοιχτά.
Διαδικτυακή σύρραξη
Τότε ήταν που ο Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα με σκληρή ανακοίνωση κατηγόρησαν τους  "δειλούς εκ των πυρήνων που έβαλαν άλλους να τους επιτεθούν…  Δεν μας "έφαγαν" στην "παρανομία" τόσα χρόνια οι μπάτσοι, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Μαζιώτη κατά την σύλληψή του οι μπάτσοι το καλοκαίρι του 2014, δεν σκοτώθηκε η Ρούπα κατά την προσεδάφιση του ελικοπτέρου που επιχείρησε την απόδραση του Μαζιώτη αλλά και των συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων, θα το κάνουν τώρα αυτοί οι αλήτες".
"Μας ρουφιανεύει"
Με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απάντησαν μετά από λίγο και οι Χρήστος και ο Γεράσιμος Τσάκαλος (κατηγορούμενοι ως  μέλη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"): "….καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο Μαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί). Το ότι ο Μαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό - που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - είναι κάτι που μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε ότι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα ”ψυχιατρικό πρόβλημα” δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές".
Το χρονικό της ρήξης
Είχαν προηγηθεί όμως κι άλλα επεισόδια. Η κορύφωση όμως ήρθε στις 30 Ιουνίου του 2017 όταν ο Κώστας Γουρνάς καταδικασμένος και αυτός ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα,  επιτίθεται να χτυπήσει τον Μαζιώτη μέσα σε δικαστήριο. Η "σύγκρουση" φέρεται να προέκυψε ύστερα από αναφορές του Νίκου Μαζιώτη κι άλλων στο δικαστήριο σχετικά με άτομο που συνόδευε τον αναρχικό Λάμπρο Φούντα στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικό στην Δάφνη, απ' όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση του "Επαναστατικού Αγώνα". Επιπλέον υπήρξαν αλληλοκατηγορίες για "προδότες" της οργάνωσης κι άλλα σχετικά.
Ο Γουρνάς ζητεί μάλιστα να φύγει ο Μαζιώτης από την πτέρυγά όπου κρατούνται και οι δυο, και πράγματι οδηγείται στην απομόνωση, κατά τον ίδιο. Το γεγονός ότι οι πυρήνες κράτησαν ουδέτερη στάση ή καλύτερα μάλλον τάχτηκαν υπέρ του Γουρνά, φαίνεται ότι πλέον οδηγεί τα πράγματα στα άκρα. Έτσι , τουλάχιστον περιγράφουν τα περιστατικά Μαζιώτης και Ρούπα: "….Κανένας τότε δεν είχε πάρει δημόσια θέση γι’ αυτό, όπως και για όλα όσα είχαν συμβεί και ειπωθεί το καλοκαίρι στο όνομα της ‘‘ουδετερότητας’’. Να θυμίσουμε  ότι κανείς από τους κρατούμενους του υπογείου της Α΄ θέσης δεν μίλησε ποτέ όταν τους καλούσαμε να μας διαψεύσουν δημόσια όταν λέγαμε ότι όλοι τους είχαν συμβάλλει στο να τεθεί σε απομόνωση ο Μαζιώτης. Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας γράφαμε ότι οι συγκεκριμένοι εκ των Πυρήνων συνέβαλαν ώστε να μην βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση και με την Επιτροπή Αγώνα να πολεμά την απεργία πείνας.
Να θυμίσουμε ότι δημόσια δηλώναμε ότι η σιωπή τους γύρω από όλα αυτά σημαίνει αποδοχή των όσων λένε. Να θυμίσουμε ότι η Ρούπα έλεγε δημόσια πως φθάσαμε στο σημείο να πολεμιέται η απεργία πείνας και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μας, λόγω της περίφημης ‘‘ουδετερότητας’’ του χώρου όχι μόνο για τα γεγονότα της 30ης/6 αλλά και όλων όσων ακολούθησαν. Οι ανοησίες ότι ‘‘δεν παίρνουμε θέση’’ σε αντιπαραθέσεις μεταξύ πολιτικών κρατουμένων, δεν αφορά την περίπτωση αυτή. Η ‘‘ανοχή και η ουδετερότητα’’ στους συγκεκριμένους εκ των Πυρήνων, στον μετανοημένο και σε αυτές τις πρακτικές είναι συνενοχή με εγκληματίες". .capital.gr