«Έκοψαν» την Ελληνοφρένεια - Τσολιάς: Ραντεβού στα Γουναράδικα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Έκοψαν» την Ελληνοφρένεια - Τσολιάς: Ραντεβού στα Γουναράδικα

«Έκοψαν» την Ελληνοφρένεια - Τσολιάς: Ραντεβού στα ΓουναράδικαΑιφνιδίως διεκόπη η συνεργασία του Alpha με τη σατιρική εκπομπή Ελληνοφρένεια με τον γνωστό τσολιά Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη.

Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό η εκπομπή κόπηκε επειδή δεν ικανοποιούσε τα κριτήρια τηλεθέασης αλλά και διότι στο συμβόλαιο υπήρχε ρήτρα που έδινε το δικαίωμα στην επιχείρηση να διακόψει τη συνεργασία αν η Eλληνοφρένεια σε τρεις συνεχόμενες εκπομπές δεν είχε μέση τηλεθέαση όση με αυτή του τηλεοπτικού σταθμού συνολικά.

Αλλά όλα αυτά είναι νομικοί όροι.

Οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας καταγγέλλουν λογοκρισία. Πιο συγκεκριμένα:

Τι συνέβη ακριβώς;

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση του σταθμού ελήφθη μετά κ την τελευταία συνέντευξη που έλαβε η Ελληνοφρένεια από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πολιτικός δάκτυλος λοιπόν; Πολιτικές ισορροπίες; Επιχειρηματική πρωτοβουλία λόγω της εξελισσόμενης διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών; Σε οποιαδήποτε περίπτωση το ερώτημα παραμένει και η λογοκρισία όπως και να εμφανίζεται είναι απεχθής.

Τι λέει το ρεπορτάζ 

Επτά εκπομπές γυρίστηκαν συνολικά από την Ελληνοφρένεια, από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ξαφνικά στο επιτελείο ότι από τον Ιανουάριο δεν θα συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα. Χθες τους το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του καναλιού Δημήτρης Κοντομηνάς. 

Από τον Alpha επισήμως ανέφεραν ότι η εκπομπή σταμάτησε επειδή έκανε «χαμηλά νούμερα».
Μιλώντας στο «Έθνος» ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» σχολίασε σχετικά: «Μας φάγανε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι. Η σάτιρα είναι ένα είδος από μόνη της -αν βεβαίως θέλεις κι αντέχεις να έχεις μια τέτοια εκπομπή. Κι αν θέλεις να τη διατηρήσεις, ψάχνεις εναλλακτικές: αλλάζεις μέρα και ώρα στην εκπομπή. Τέλος πάντων θα θεωρούσα τίμιο το "δεν θέλω" , όχι αυτό που έγινε. Πάντως εμείς δεν λυπόμαστε καθόλου. Το θεωρούμε παράσημο. Ήταν τόσο νοσηρό και πολεμικό το κλίμα τον τελευταίο καιρό, που σχεδόν ανακουφιστήκαμε. Ξέρουμε άλλωστε ότι η δουλειά μας είναι να ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια. Να το επαναλάβω; Με συνέπεια».

Ο τσολιάς πρόσθεσε: «Μας το ανακοίνωσαν αφότου είχα τελειώσει το μοντάζ της επόμενης εκπομπής και το είχα παραδώσει, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πούμε κάτι». zougla.gr