Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα αναμένεται η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τον φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο

Σήμερα αναμένεται η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τον φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου στην ΚάλυμνοΕντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψία-νεκροτομή του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο. Μάλιστα αναμένεται να να παρίσταται και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογενείας, προς πληρέστερη εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του και προς διαπίστωση τυχόν νέων στοιχείων που δεν προέκυψαν από την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή.

Η παραγγελία δόθηκε έπειτα από αίτημα του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Γ. Γλύκα και Αικατερίνη Βολονάκη και εγκρίθηκε και από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου Γεώργιο Κτιστάκη. 

Όπως είναι γνωστό, ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου φοιτητή στη Ρόδο, αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δυστύχημα και όχι σε ανθρωποκτονία. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση των υπαρχόντων στοιχείων που εξέτασε ο ιατροδικαστής ο άτυχος νεαρός πρέπει να έμεινε τουλάχιστον μια ημέρα αβοήθητος στο σημείο που έπεσε. Η σορός του άτυχου 21χρονου φοιτητή βρέθηκε έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του. 

Το πτώμα του άτυχου νεαρού βρέθηκε 60 μέτρα περίπου, μακριά από το σημείο στο οποίο είχε εντοπιστεί το ποδήλατο του, στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου, Γιάννης Γλύκας, τόνισε πως η οικογένεια του άτυχου φοιτητή θέλει να μάθει την αλήθεια και πως οι γονείς του είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. 

«Η οικογένεια έχει πολλά στοιχεία και κυρίως πολλά ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα...» ανέφερε ο Γιάννης Γλύκας, ενώ συμπλήρωσε πως ο χώρος που βρέθηκε η σορός είναι σε καμπύλη γραμμή, από τον χώρο που έπεσε, άρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί εκεί. 

Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής: 

«Στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης από το Α/Τ Καλύμνου για τον επελθόντα θάνατο του γιού μου, ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Νικόλαου, και κατόπιν της ασκηθείσας από εμέ και την σύζυγό μου μήνυσης την 4-12-2017,η οποία διαβιβάστηκε στο Α/Τ Καλύμνου για τις δικές του ενέργειες, καθόσον συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος και δη ανθρωποκτονίας σε βάρος του, στο κείμενο της οποίας ζητήθηκε και ο ορισμός τεχνικού συμβούλου. 

Τα ερωτηματικά μας παραμένουν αναπάντητα καθόσον, ως πληροφορούμαστε προφορικά, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης , ως αυτά μας αναφέρονται, δεν συνάδουν ούτε με τα πραγματικά περιστατικά ούτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων – διασωστών. 

Όλοι οι μάρτυρες – διασώστες και ειδικά ο (…) εμμένει κατηγορηματικά στον ισχυρισμό του ότι αποκλείεται η σωρός του παιδιού μας να ευρίσκετο στο συγκεκριμένο σημείο, που ανευρέθη, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είχε ελεγχεί εξονυχιστικά με κάθε μέσο και τρόπο. 

Για να ανέβει το αδικοχαμένο παιδί μας στο σημείο, που του αποδίδεται, ήτοι στα 40 μέτρα ύψος , θα έπρεπε να έχει μαζί του ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, πράγμα που ουδόλως συνέβη, καθώς ούτε ορειβατικές γνώσεις είχε, ούτε τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τον χαρακτήρα του παιδιού μας. 

Σημειωτέον ότι δεν βρέθηκε καθόλου αίμα κατά την πτώση, που αποδίδεται. 

Το σημείο , που αναφέρουν ότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί το σώμα του σε καμία περίπτωση δεν χωράει εκεί ανθρώπινο σώμα και πολύ περισσότερο εκεί να ισορροπήσει για αρκετές ημέρες. 

Βρέθηκαν πανομοιότυπα παπούτσια με τα παπούτσια του παιδιού μας πεταμένα σε άλλο μέρος , σε απόσταση 22 χλμ περιμετρικά, τα οποία, όμως δεν ήταν του παιδιού μας, γεγονός που μας οδηγεί σε υπόνοιες σκηνοθεσίας εκ μέρους κάποιου, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. 

Το παιδί μας ήταν ένα παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή και ουδέποτε θα προέβαινε σε ριψοκίνδυνες για τον εαυτό του ενέργειες , καθώς το διέκρινε η σύνεση και το μέτρο. 

Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαρρέουν φήμες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, στηριζόμενες σε αστυνομικές πηγές ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός και διασωματική επαφή του παιδιού μας με συγκεκριμένο άτομο, αλλά οι προανακριτικές αρχές, οι οποίες είχαν στραφεί σε συγκεκριμένο ύποπτο, δεν μπορούν να διερευνήσουν περαιτέρω , λόγω της δέσμευσής τους από την αρχική ιατροδικαστική έκθεση. 

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ 

Και επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν , καθώς η σωρός του παιδιού μας πρέπει να ταφεί. 

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ 

Να μην μας αποστερηθεί η δυνατότητα δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας- νεκροτομής, στην οποία να παρίσταται ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να εισφέρει πολλά στο στάδιο αυτό. 

Παρακαλούμε δώστε μας αυτήν την δυνατότητα, προκειμένου να πειστούμε ότι εξαντλήθηκε κάθε εις χείρας μας δυνατότητα για την διερεύνηση του αδόκητου θανάτου του πολυαγαπημένου μας τέκνου. 

Επιπλέον αιτούμαστε να εξεταστούν ως μάρτυρες όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου της ΕΜΑΚ, που ενεπλάκη στις έρευνες». 

Θυμίζουμε ότι ο 21χρονος είχε πάει στο νησί για να επισκεφθεί την μητέρα του η οποία είναι εκπαιδευτικός, για το Σαββατοκύριακο. 

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. 

Μετά από έξι μέρες εντατικών ερευνών, η σορός του νέου βρέθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στον Λαγκά, από έναν μαθητή, κάτω από έναν γνωστό αναρριχητικό βράχο της Καλύμνου, σε ένα σημείο από το οποίο είχαν περάσει τα σωστικά συνεργεία. 

Στην ιατροδικαστική έκθεση της νεκροψίας – νεκροτομής αναφέρονται τα εξής: 

«Πτώμα ανδρός αρτίας σωματικής διαπλάσεως σε κατάσταση αρχόμενης σήψεως. 

Κακώσεις: Σε όλες τις επιφάνειες του σώματος εκτός της αριστερής πρόσθιας μηριαίας χώρας και τμήματα της αριστερής πρόσθιας θωρακικής χώρας και της κεντρικής ράχης, διαπιστώνονται διάσπαρτες, πολλαπλές εκδορές, εκχυμώσεις, αιματώματα και ρηκτικά ολιστικά τραύματα. 

Εκ των εκδορών οι περισσότερες είναι χαρακτηριστικές διά τριβής γενόμενες, κάποιες απλές επιφανειακές που δείχνουν την ολίσθηση του σώματος κατ΄ εφαπτομένη με τραχεία επιφάνεια και άλλες με συνοδές εκχυμώσεις και υποκείμενα αιματώματα που δείχνουν επιπλέον την κάθετα προς την επιφάνεια του δέρματος εφαρμοσμένη δύναμη της βαρύτητας. 

Οι εκχυμώσεις όλες και τα αιματώματα είναι επίσης απότοκο των προσκρούσεων. Η επιφανειακή κατανομή τους και η κατά τόπους βαρύτητά τους, υποδεικνύει τη δεξιά πλάγια επιφάνεια του κορμού και του σύστοιχου κάτω άκρου, ως την περιοχή που έχει δεχθεί την ισχυρότερη πίεση. 

Κεφαλή: Διαπιστώνονται αιμορραγικές διηθήσεις των υποδόριων ιστών του θόλου του κρανίου. Τα οστά του κρανίου ακέραια. Ο εγκέφαλος σε αρχόμενη σήψη, δεν παρουσιάζει σημεία κακώσεων μακροσκοπικώς ορατών. 

Οι εσωτερικές κακώσεις όπως περιγράφησαν είναι όλες, εν ζωή γενόμενες και σύγχρονες με τη τις εν ζωή εξωτερικές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P