Ευρωλίγκα - Παναθηναϊκός: Μπορεί και δίχως Καλάθη στο ΟΑΚΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ευρωλίγκα - Παναθηναϊκός: Μπορεί και δίχως Καλάθη στο ΟΑΚΑ

g_spor_bf1--2Επιθετικός πλουραλισμός με πέντε παίκτες που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, περιορισμός των λαθών, τα οποία δεν ξεπέρασαν τα εννέα, διατήρηση καλών συνεργασιών και συγκομιδή 16 ασίστ, «έστρωσαν» τον δρόμο του Παναθηναϊκού για την 9η νίκη του στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Μακάμπι (89-76) και τη διατήρηση του αήττητου στο ΟΑΚΑ.

Στον μεγαλύτερο προβληματισμό που υπήρχε, πριν από το τζάμπολ για την αναπλήρωση της ποιότητας που αφήνει η απουσία του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός πήρε καλό βαθμό από την απόδοση του Λεκαβίτσιους, του Ντένμον και του Παππά στη δημιουργία του παιχνιδιού και τον έλεγχο του ρυθμού από τους «πράσινους».

Το δεύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού είναι η αλλαγή του παιχνιδιού, ίσως και πρόσκαιρη από τον Σίνγκλεντον που προτίμησε να παίξει κοντά στο καλάθι, αντί να επιχειρεί τρίποντα (1/2), όταν γινόταν παραλήπτης της μπάλας εκτός της ισραηλινής ρακέτας και σκόραρε ορθολογιστικά. Η Μακάμπι ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο (49-43), αλλά χωρίς αμυντικό προσανατολισμό, δεν μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν πολύ καλύτεροι στην ίδια πλευρά του γηπέδου, στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και δημιούργησαν διψήφια διαφορά στο σκορ και αύξησαν το προβάδισμα των έξι πόντων στους 11 πριν από την έναρξη της τέταρτης περιόδου.

Κι όμως, το 74-60 που διαμόρφωσε ο Παππάς στο πρώτο δίλεπτο δεν πτόησε τη Μακάμπι για να πετύχει σερί 0-7 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα (74-67) να αναγκάσει τον Πασκουάλ να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ και να σταματήσει τον προσωρινό εφησυχασμό των παικτών του. H ταυτόχρονη χρησιμοποίηση δύο χειριστών της μπάλας, των Λεκαβίτσιους και Ντένμον, ήταν το καλύτερο αντίδοτο για τον Παναθηναϊκό και την «αναρρίχηση» της διαφοράς άνω των 10 πόντων. Η Μακάμπι μπορεί να είχε πίστη για την ολοκλήρωση της ανατροπής, αλλά δεν είχε τις ανάλογες δυνατότητες και ο Παναθηναϊκός «έσβησε» τις τελευταίες ελπίδες της.

Η διατήρηση του Παναθηναϊκού στην 4η θέση προσφέρει την καλύτερη ώθηση για τη δυσκολότερη συνέχεια που τον περιμένει αύριο στην αφιλόξενη έδρα του Ερυθρού Αστέρα, στο Βελιγράδι.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 14 (1), Ρίβερς 15 (3), Παππάς 14, Ντένμον 9, Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 13 (3), Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 1.
ΜΑΚΑΜΠΙ: Τόμας 9 (3), Ρολ 4, Κέιν 16 (1), Τάιους 12, Ντιμπαρτολομέο 2, Κοέν 3, Κόουλ 14 (1), Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 6, Ζούσμαν, Τζάκσον 13 (1).

• Χθες: Φενερμπαχτσέ - Ερυθρός Αστέρας 82-56, Ζαλγκίρις - Μπάμπεργκ 88-84, Ρεάλ - Βαλένθια 91-72. kathimerini.gr