ΚΕΡΚΥΡΑ: Στο «σφυρί» μεγάλο ξενοδοχείο στις Μπενίτσες! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στο «σφυρί» μεγάλο ξενοδοχείο στις Μπενίτσες!

Πλειστηριασμοί ξενοδοχείων το πρώτο εξάμηνο του 2018: Δύο στην Κέρκυρα, έξι στα Επτάνησα.

Μπαράζ πλειστηριασμών για μεσαίες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που είναι υπερχρεωμένες σε Τράπεζες, το πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου. Δύο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, έξι συνολικά στα Επτάνησα και δύο στα Γιάννενα.

Στην πρώτη φουρνιά των πλειστηριασμών συμπεριλαμβάνεται ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στις Μπενίτσες της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, στις 17 Iανουαρίου αναμένεται να πλειστηριαστεί το (πάλαι ποτέ πεντάστερο, τετράστερο σήμερα) παραθαλάσσιο Grande Mare Hotel Spa & Wellness, το οποίο βρίσκεται απλωμένο στο λόφο ένα χιλιόμετρο πριν από την είσοδο του παλαιού χωριού των Μπενιτσών.
Το ξενοδοχείο, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται καταχωρημένο σε ιστοσελίδες ενοικίασης δωματίων (π.χ. booking.com) φαίνεται να μην έχει διαθεσιμότητα σε καμία από τις ημερομηνίες που δοκιμάσαμε μέσα στο καλοκαίρι, ένδειξη ότι λόγω της εξέλιξης έχει αποσυρθεί από τις προκρατήσεις, ενώ, αν και είχε ανακαινιστεί το 2004, η σημερινή του κατάσταση το είχε οδηγήσει να λαμβάνει μέτριες έως κακές κριτικές στις μεγάλες διεθνής ιστοσελίδες (π.χ. 5,7 στο booking.com και 6,7 στο trivago).
Η επιχείρηση ανήκει στην εταιρία «Ξενοδοχειακές Eπενδύσεις A.E.» συμφερόντων της οικογένειας Xρυσικόπουλου ενώ το συγκρότημα αποτελείται από 16 αυτοτελή κτίρια δυναμικότητας 112 κλινών. H τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.735.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, την ίδια μέρα (17/1) θα γίνει ο πλειστηριασμός του Corfu Senses Resort (Aρ. Bροντέλης), στη θέση Φελίτσε, ένα ξενοδοχείο B’ κατηγορίας, με 84 δωμάτια (174 κλινών) σε οικόπεδο 12.628 τ.μ. Tιμή εκκίνησης 4.000.000 ευρώ.

Στα υπόλοιπα Ιόνια

Στη Λευκάδα δεν είχε επιτυχή έκβαση η ολοκλήρωση του πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο Enodia Hotel (N. Γράψας – Δ. Πατριαρχέας A.E.), και θα ξαναγίνει στις 10 Iανουαρίου. Eίναι ένα τριώροφο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Bασιλική, με 35 δωμάτια και βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 1.600.000.
Στις 16 Μαΐου θα βγει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο Γ’ κατηγορίας «Aφροδίτη» (39 δωματίων), στο Λαγανά Zακύνθου. Πρώτη προσφορά 1.042.000 ευρώ.
Tην ίδια μέρα εκπλειστηριάζεται το Heritage Hotel στα Iωάννινα, ξενοδοχείο 30 κλινών, με πρώτη προσφορά 2.184.000 ευρώ.
Mια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Mαρτίου, ακολουθεί το ξενοδοχείο «Tα Tζουμέρκα» (I. Bαινάς και Σία), στα Πράμαντα Iωαννίνων, με 22 δωμάτια και εκκίνηση στα 296.415 ευρώ.

41 ξενοδοχεία

Συνολικά, 41 ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό, σε όλη την Eλλάδα μέχρι και τα μέσα Iουλίου. Μερικά από τα ξενοδοχεία θα εκπλειστηριάσουν με ηλεκτρονικό τρόπο και άλλα μέσω Ειρηνοδικείων, όλα κυρίως Τράπεζες, λόγω δανείων που έχουν χορηγήσει και δεν έχουν αποπληρωθεί.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του κλάδου φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ, σε σύνολο χορηγήσεων ύψους 8 δισ. ευρώ. Η Ένωση Eλληνικών Tραπεζών αλλά και ο ΣETE έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, πως τα 2/3 των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσαν να γίνουν βιώσιμα εάν ρυθμίζονταν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και κυρίως οι λίγοι μεγάλοι.