Αργεντινή: Σταμάτησαν οι έρευνες διάσωσης – Νεκροί θεωρούνται οι επιβαίνοντες στο υποβρύχιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αργεντινή: Σταμάτησαν οι έρευνες διάσωσης – Νεκροί θεωρούνται οι επιβαίνοντες στο υποβρύχιο

Η Αργεντινή πενθεί. Πρόσωπα θλιμμένα, γεμάτα απόγνωση. Είναι οι συγγενείς των 44 μελών του πληρώματος του San Juan. Έχουν περάσει 15 μέρες από την ημέρα που το υποβρύχιο εξαφανίστηκε και πλέον σταμάτησαν οι έρευνες διάσωσης.

Η Αργεντινή έχασε και την τελευταία ελπίδα της. Νεκροί θεωρούνται οι 44 αξιωματικοί, μέλη του πληρώματος του San Juan. Το υποβρύχιο – καμάρι του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου, δεν είχαν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Την Πέμπτη (30.11.2017) οι αρχές της Αργεντινής αποφάσισαν αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο: να σταματήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης τυχόν επιζώντων.
Επί της ουσίας, παραδέχτηκαν πως πια δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι 44 αξιωματικοί, μέλη του πληρώματος.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε»

«Έχουν περάσει οι διπλάσιες και πλέον ημέρες όπου θα μπορούσαμε να διασώσουμε το πλήρωμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, Ενρίκε Μπάλμπι.
Ο Ενρίκε Μπάλμπι – Φωτογραφία EPA
Η ανακοίνωση βύθισε στο πένθος τους συγγενείς των 44 αξιωματικών. Πολλοί ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου του Μπάλμπι. Τον άκουσαν να λέει ότι σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ότι οι άνθρωποί τους θεωρούνται νεκροί.

Πως να αντέξεις κάτι τέτοιοι. Ξέσπασαν σε κλάματα. Σπαραγμός και οδυρμός. Η απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ο θρήνος για τους αγαπημένους που δεν θα δουν ξανά.    







Οι αρχές είχαν χάσει τις ελπίδες να βρουν ζωντανούς τους 44 ναυτικούς καθώς το υποβρύχιο είχε αρκετό οξυγόνο για 10 μέρες.
 Δε σταματά η έρευνα για το υποβρύχιο

Μπορεί οι έρευνες διάσωσης να σταματούν, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν εκείνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου. Ήδη, από την πρώτη μέρα, σχεδόν, οι έρευνες αυτές γίνονται με τη συνδρομή ξένων χωρών.

Το υποβρύχιο ARA San Juan εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Ουσάια, στα νότια, με προορισμό την Μαρ δε Πλάτα, μια παραλιακή πόλη 250 μίλια ανατολικά του Μπουένος Άιρες.

Ο υποβρύχιο ανέφερε πως πρόβλημα με τη μπαταρία του, πριν χαθεί η επικοινωνία με τη βάση του. Ωστόσο, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό πως ίσως να σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο χρονικό σημείο που έγινε η τελευταία επικοινωνία. Σύμφωνα με τον Μπάλμπι, η «υδρο-ακουστική ανωμαλία» εντοπίστηκε σχεδόν 30 μίλια από την τελευταία γνωστή θέση του υποβρυχίου.

Περισσότερες από 12 χώρες προσφέρουν στην Αργεντινή βοήθεια στις έρευνες. Οι έρευνες διεξάγονται σε μια περιοχή 185 τετραγωνικών μιλίων, σχεδόν όσο το μέγεθος της Ισπανίας!

Πηγή