Από κάκωση στην αυχενική χώρα πέθανε ο σκιέρ στη Βασιλίτσα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Από κάκωση στην αυχενική χώρα πέθανε ο σκιέρ στη Βασιλίτσα

Από κάκωση στην αυχενική χώρα προήλθε ο θάνατος του 31χρονου, στη Βασιλίτσα Γρεβενών, την Παρασκευή, όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα την ώρα που έκανε snowboard με την παρέα του.

Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, ο 31χρονος είχε και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας, καθώς έμεινε αρκετή ώρα θαμμένος κάτω από το χιόνι.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με παρέα snowborders, σε σημείο όπου είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού.

Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας ήταν κλειστό και ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν χθες το βράδυ σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου. Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή