Ακαριαίος θάνατος στο υποβρύχιο San Juan -Οι λαμαρίνες διαλύθηκαν σε 1/25 του ενός δευτερολέπτου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ακαριαίος θάνατος στο υποβρύχιο San Juan -Οι λαμαρίνες διαλύθηκαν σε 1/25 του ενός δευτερολέπτου

Ακαριαίος θάνατος στο υποβρύχιο San Juan -Οι λαμαρίνες διαλύθηκαν σε 1/25 του ενός δευτερολέπτουΗ ενέργεια που εκλύθηκε από τη συντριβή του υποβρυχίου της Αργεντινής ήταν ίση με την έκρηξη 5,6 κιλών ΤΝΤ σε βάθος περίπου 380 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στην έκθεση ο Ρουλ γράφει ότι το υποβρύχιο μετά την έκρηξη βυθίστηκε κάθετα με μια ταχύτητα 10-13 κόμβων.

Σύμφωνα με τον αναλυτή ακουστικής Μπρους Ρουλ το κέλυφος του υποβρυχίου καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε 40 μιλισεκόντ, το 1/25 δηλαδή ενός δευτερολέπτου.
Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρώην ειδικού του αμερικανικού ναυτικού τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου San Juan που χάθηκαν όταν στο σκάφος σημειώθηκε έκρηξη πέθαναν ακαριαία και χωρίς να υποφέρουν.

«Μολονότι το πλήρωμα γνώριζε ότι η συντριβή ερχόταν, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι συνέβη. Δεν ένιωσαν ότι πνίγονται ή ότι πονάνε. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος» ήταν το συμπέρασμα του Αμερικανού ειδικού σε έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα La Nacion.
Υπενθυμίζεται πως τα ίχνη του San Juan εξαφανίστηκαν στις 15 Νοεμβρίου στο νότιο Ατλαντικό με εκπρόσωπο του ναυτικού της Αργεντινής να δηλώνει ότι είναι σαν να ψάχνουν ένα τσιγάρο σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. .iefimerida.gr