Το παραμυθένιο κάστρο που αγοράστηκε από 6.500 χρήστες του ίντερνετ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Το παραμυθένιο κάστρο που αγοράστηκε από 6.500 χρήστες του ίντερνετ

Χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια crowdfunding για να σωθεί κάστρο του 13ου αιώνα στη Γαλλία.

Το κάστρο Mothe-Chandeniers στην περιοχή Les Trois-Moutiers της δυτικής Γαλλίας έχει περάσει δύσκολες εποχές.

Κατελήφθη δύο φορές από τους Άγγλους, σχεδόν καταστράφηκε στη Γαλλική Επανάσταση κι αργότερα υπέστη ζημιές από φωτιά, τη δεκαετία του 1930.

Βρέθηκαν όμως 6.500 χρήστες του ίντερνετ που δώρισαν ο καθένας τουλάχιστον 51 ευρώ, συγκεντρώνοντας συνολικά 500.000 ευρώ με σκοπό να αγοραστεί και να αποκατασταθεί το εκπληκτικό κάστρο.

Όλοι οι δωρητές είναι σήμερα ιδιοκτήτες του κάστρου, το οποίο αγοράστηκε την 1η Δεκεμβρίου από την ιστοσελίδα Dartagnans.fr. Η σελίδα εξειδικεύεται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μαζί με την οργάνωση «Adopt a Castle» υλοποίησε την καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων.

«Πριν από δύο χρόνια βάλαμε ένα τρελό στοίχημα» έγραψαν οι διοργανωτές στη σελίδα που άνοιξαν στο Facebook για να προωθήσουν την προσπάθειά τους. «Η αγάπη για την κληρονομιά θριάμβευσε4 και η όμορφη περιπέτεια αρχίζει τώρα!»

Πλέον 6.500 άνθρωποι 45 εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα μέρος του κάστρου. Οι συνιδιοκτήτες θα είναι οι πρώτοι που θα το επισκεφθούν το 2018 και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στο πώς θα γίνει η αποκατάσταση. Θα μπορούν δε να παρακολουθούν τη διαδικασία μέσω συλλογικής πλατφόρμας online.