Τα κέρδη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Τα κέρδη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη

Πλουσιότεροι έγιναν μέσα στο 2017 οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους να οφείλεται στο δυναμικό ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων.

Με βάση τον απολογισμό του Bloomberg έως και τις 26 Δεκεμβρίου, η συνολική περιουσία των 500 του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων (Βloomberg Billionaires Index) ανερχόταν στα 5,3 τρισ. δολάρια, από 4,4 τρισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2016.

Το κέρδος των ήδη πλούσιων υπολογίζεται σε 1 τρισ. δολάρια.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η περιουσία του ιδρυτή της Amazon.com Τζεφ Μπέζος, κατά 34,2 δισ. δολάρια, καταφέρνοντας μάλιστα τον Οκτώβριο να εκθρονίσει από την πρώτη θέση τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος διατηρούσε τα σκήπτρα από τον Μάιο του 2013.

Ο ηλικίας 62 ετών Μπιλ Γκέιτς δωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, όπως η δέσμευση για χορηγία 4,6 δισ. δολαρίων στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος είχε ξεπεράσει στα τέλη Νοεμβρίου το όριο των 100 δισ. δολαρίων. Με βάση τους υπολογισμούς του Bloomberg, η περιουσία του υπολογίζεται στα 99,6 δισ. δολάρια και του Μπιλ Γκέιτς στα 91,3 δισ. δολάρια.

Οι 38 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι στον δείκτη του Bloomberg είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους, με την περιουσία τους να αυξάνεται κατά κατά 177 δισ. δολάρια, στο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των 49 χωρών που εκπροσωπούνται στον δείκτη.

Για πρώτη φορά οι δισεκατομμυριούχοι της Ασίας ήταν περισσότεροι από εκείνους των ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.

Πηγή