Ιράκ - Συρία: Λιγότεροι από 3.000 τζιχαντιστές του Ι.Κ. παραμένουν επί του πεδίου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ιράκ - Συρία: Λιγότεροι από 3.000 τζιχαντιστές του Ι.Κ. παραμένουν επί του πεδίου

Λιγότερα από 3.000 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) απομένουν επί του πεδίου στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εκπροσώπου του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών, συνταγματάρχη Ράιαν Ντίλον.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα μέσω Twitter πόσοι μαχητές του Ι.Κ. απομένουν πλέον στα πεδία των μαχών σε αυτές τις δύο χώρες, ο Ντίλον απάντησε ότι «είναι λιγότεροι από 3.000».
«Είναι ακόμη μια απειλή, αλλά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους εταίρους μας για να ηττηθούν» πρόσθεσε ο ίδιος.
Το 2014, το Ι.Κ. κατέλαβε το ένα τρίτο του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλης, ενώ επίσης έθεσε υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της ανατολικής Συρίας. Οι τζιχαντιστές ανακήρυξαν την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» στα εδάφη που κατείχαν στις δύο χώρες. Η οργάνωση θεωρείται ότι διέθετε και μετράει ακόμη δεκάδες χιλιάδες μαχητές ή μέλη από όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, το 2017 το Ι.Κ. υπέστη βαριές ήττες: έχασε τη Μοσούλη στο Ιράκ, τη Ράκα και τη Ντέιρ Εζόρ στη Συρία, χάρη σε παράλληλες επιχειρήσεις εναντίον του. Πλέον, πέρα από μερικούς διεσπαρμένους θύλακες, οι περισσότεροι μαχητές του που απομένουν στο πεδίο βρίσκονται στην έρημο. naftemporiki.gr