Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 3-1 (vid) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 3-1 (vid)

Όπως και με την Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Απόλλωνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήρθε από τον πάγκο για να γράψει με δυο γκολ το τελικό 3-1 και να διώξει το άγχος από τους «ερυθρόλευκους»!
Της... ανατροπής vol2. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει νωρίς στο παιχνίδι (μετά την Κέρκυρα) με το γκολ του Ελμπάζ αλλά βρήκε πάλι τον τρόπο να γυρίσει το ματς. Και πάλι τον βοήθησαν οι αλλαγές. Πάρντο και Ανσαριφάρντ μπήκαν στο παιχνίδι συνεργάστηκαν για το 2-1 στο 80' (ο Ομάρ είχε ισοφαρίσει στο 31') με τον Ιρανό να τελειώνει το ματς στο 93' για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Ακόμα ένα αγχωτικό ματς για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι όμως πέτυχαν την τέταρτη σερί νίκη τους, επέστρεψαν στην κορυφή και περιμένουν το ματς της ΑΕΚ.
Λάθος Σισέ και 0-1
Ο Λεμονής έδωσε φανέλα βασικού ως... επιβράβευση στους Τζούρτζεβιτς και Μάριν (για την ανατροπή στην Κέρκυρα δεν πείραξε το 4-2-3-1 διατηρώντας Ρομαό, Ταχτσίδη, Φορτούνη στον άξονα (ο Σεμπά ο άλλος της επίθεσης) και επέλεξε τους Ομάρ, Μποτία, Σισέ και Κούτρη στην άμυνα.
Βεβαίως και πάλι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Ο Σισέ έκανε τραγικό λάθος δίνοντας... ασίστ στον Ελμπάζ και αυτός με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε τον Μποτία και έσκαψε τον Προτό και ο Απόλλων βρέθηκε να προηγείται στο «Καραϊσκάκης». Ο Βούλιτς δεν φοβήθηκε το ματς, κατέβηκε με 4-2-3-1 και τον Ανιέτε να παίζει πίσω από τον Ελμπάζ και τους Αλμπάνη, Κονέ στην άκρη. Αυτοί είχαν την ασφάλεια των Κοντοέ, Χουάρες (αμυντικά χαφ) και των Ντάσιου, Παπάζογλου, Κύργια, Κούρου (τετράδα άμυνας).
Ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε άμεσα απάντηση σε αντίθεση με όσα έγιναν στην Κέρκυρα. Ο Ρομαό με μία εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ομάρ κι αυτός με πλασέ στη κινηση νίκησε τον Τσόβιτς ο οποίος στο 8' είχε κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Φορτούνη από την μικρή περιοχή.
Αγχώθηκε αλλά νίκησε
Μπορεί η ανατροπή για τον Ολυμπιακό να μην έγινε τόσο γρήγορα όσο με την Κέρκυρα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» την έκαναν για δεύτερο σερί ματς. Και πάλι ήταν οι αλλαγές που γύρισαν το παιχνίδι. Στην Κέρκυρα ήταν οι Μάριν, Τζούρτζεβιτς με τον Απόλλωνα οι Πάρντο, Ανσαριφάρντ.
Ομως οι «ερυθρόλευκοι» αγχώθηκαν γιατί έπρεπε το ματς να φτάσει στο 80' για να προηγηθεί στο σκορ. Και η φάση για το 2-1 επαναλήφθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ο Πάρντο έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Καρίμ δεν έκανε το πλασέ, όμως στην επόμενη φάση έγινε ακριβώς το ίδιο και ο Ανσαριφάρντ με τελειώμα στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το 3-1 πάλι από τον Ανσαριφάρντ (σέντρα Φορτούνη αυτήν την φορά στο 93') με τον Ιρανό να σκοράρει δύο γκολ και να δίνει το τρίποντο στον Ολυμπιακό και την τέταρτη σερί νίκη του.
Οσο για τον Απόλλωνα; Είχε αυτοπεποίθηση και θράσος στο πρώτο ημίχρονο (βοήθησε πολύ το γκολ του Ελμπάζ) αλλά στο δεύτερο έμεινε από δυνάμεις και από λύσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν' απειλήσει την εστία του Προτό.
Mvp: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Θέλει και ρώτημα; Μπήκε στο 62' και με δύο γκολ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.
Αδύνακος κρίκος: Τζούρτζεβιτς. Δεν του πήγε καθόλου το ματς. Εχασε ένα γκολ που δεν χάνεται στο 57' και συνολικά στο παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα που δεν τον βοήθησαν.
Στο ύψος του: Ομάρ. Εκτός του ότι βάζει το γκολ της ισόφαρισης ήταν εξαιρετικός και στα δύο κομμάτια του γηπέδου.
Η γκάφα: Η πάσα του Σισέ στον... Ελμπάζ που τον έβγαλε απέναντι από τον Μποτία με αποτέλεσμα ο Απόλλων ν' ανοίξει το σκορ.
Το στραγάλι: Αρκετά λάθη και πολλά σφυρίγματα από τον Τζοβάρα. Ελέγχεται για την φάση του Κοντοέ με τον Σεμπά στο δεύτερο ημίχρονο. Λάθη και από τον πρώτο βοηθό κυρίως στο πρώτο μέρος που σταματά δύο φορές τον Ανιέτε (δεν υπήρχαν οφσάιντ).
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε για δεύτερο σερί ματς. Και έπρεπε να καταθέσει και ψυχή για να ανατρέχει το παιχνίδι. Ο Απόλλων έδειξε ανταγωνιστικός, το πάλεψε μέχρι το 80' αλλά έμεινε από δυνάμεις.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Μποτία (46' Ενγκελς), Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Μάριν, Φορτούνης, Σεμπά (66' Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62' Ανσαριφάρντ)
Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κούρος, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (71' Μάατσι), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Κονέ (91' Κιταμπάλα), Ελμπάζ