Υεμένη: Επίθεση έξω από το υπ. Οικονομικών στο Άντεν - Τουλάχιστον δύο νεκροί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Υεμένη: Επίθεση έξω από το υπ. Οικονομικών στο Άντεν - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στο Άντεν της Υεμένης, όπως ανέφεραν ένα στέλεχος κρατικού νοσοκομείου και κάτοικοι της πόλης.
Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Χορ Μαξάρ του Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο εξαώροφο κτήριο. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτήρια.
Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άντεν. Ένα στέλεχος του γενικού κρατικού νοσοκομείου Τζαμχουρίγια του Άντεν δήλωσε ότι διακομίστηκαν σε αυτό δύο άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί και τρεις άλλοι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πιστεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή ακόμη η διακομιδή τους διότι στην περιοχή σημειώνονται ανταλλαγές πυρών.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας του, το Άμακ. naftemporiki.gr