Τηρούμε τους κανόνες, λένε οι Γερμανοί για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τηρούμε τους κανόνες, λένε οι Γερμανοί για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια

Τηρούμε τους κανόνες, λένε οι Γερμανοί για την «καραντίνα» στα αεροδρόμιαΟι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δικαίωμα να ρωτούν τα πάντα στους Έλληνες που ταξιδεύουν στην χώρα - Παρόντες στους ελέγχους θα είναι και Έλληνες αστυνομικοί

«Μπορείτε να περάσετε από εδώ παρακαλώ; Ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας στην Γερμανία; Πόσες ημέρες θα μείνετε; Σκοπεύετε να μεταβείτε σε κάποιο άλλο κρατίδιο της Γερμανίας και αν ναι σε ποιο»; Δεν πρόκειται για ερωτήσεις που έθεταν στο παρελθόν αστυνομικοί και αρχές ασφαλείας αεροδρομίων σε σεσημασμένους ή γενικά υπόπτους εγκληματικών πράξεων ή σε πολίτες το όνομα των οποίων «ηχούσε» στα αρχεία της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol). Πρόκειται για ερωτήσεις που έχουν δικαίωμα να θέτουν οι αρχές ασφαλείας της Γερμανίας σε οποιονδήποτε επιβάτη από την Ελλάδα που  προσγειώνεται στην Γερμανία. 


Μετά από την αποκάλυψη του protohema.gr. και του «ΘΕΜΑτος», για το έγγραφο του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών προς τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, το οποίο υποβίβαζε τους Έλληνες πολίτες στην τρίτη κατηγορία του χώρου Σένγκεν, οι “Spin doctors”, ο μηχανισμός προπαγάνδας δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΕΛ, προσπάθησαν όχι απλώς να υποβαθμίσουν το γεγονός, αλλά ασκώντας τεράστια πίεση προς το  Βερολίνο, θέλησαν να αποκλείσουν τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης από την πρόσβαση στην πληροφορία.
Το κουβάρι ξετυλίγεται 

Η ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει τα σύνορα του χώρου Σένγκεν, στον οποίο η χώρα μας είναι μέλος από το 2000, φάνηκε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Τότε, το protothema.gr δημοσίευσε αποκλειστικά, εσωτερικό έγγραφο  της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν».

Το εσωτερικό έγγραφο της ολλανδικής (τότε, προεδρίας) απευθυνόταν στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ (COREPER) και στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το έγγραφο «οι συνεχείς σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», του χώρου Σένγκεν καθιστούν απαραίτητη  την αποστολή επιχειρησιακής ομάδας της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και την ανάπτυξη ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα με τρίτες χώρες (rapid border intervention teams – (RABITs). Ήταν η αρχή της επιβολής καραντίνας στους Έλληνες πολίτες. Ήταν το ίδιο έτος, το 2015, όταν η Γερμανία επανέφερε τους συνοριακούς ελέγχους για τους Έλληνες πολίτες, αν και με πολύ διακριτικό τρόπο. Δύο χρόνια μετά, η Γερμανία αποφάσισε, όχι απλώς να επεκτείνει τους ελέγχους, αλλά να θέσει νέους, αυστηρότερους. 


«Τσίπρας: Και τι έγινε αν μας βγάλουν από την Σένγκεν;»

«Λοιπόν, όσοι (σ.σ μιλούσε για μετανάστες) θέλουν να φύγουνε, να τους δοθούν τα ταξιδιωτικά έγραφα να φύγουνε». Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έκανε αυτήν ακριβώς την δήλωση, λίγο μετά την δημοσιοποίηση των εσωτερικών εγγράφων του Συμβουλίου της Ε.Ε. από το protothema.gr. 


Η Γερμανία δεν θέλει τους ελέγχους 

Η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτήν την στιγμή το Βερολίνο, καθώς η χώρα βιώνει πρωτοφανή πολιτική κρίση. Όσο και αν οι ελληνικές πηγές με τα συνεχή και ανούσια «non papers» προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον εξευτελισμό που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στα γερμανικά αεροδρόμια, η Ομοσπονδία έχει πολλά και πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, από μια χώρα η οποία είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας ένωσης στην οποία ανήκει. Η Γερμανία απορρίπτει κάθε πιθανότητα σπέκουλας και πολιτικής σκοπιμότητας στην συστηματοποίηση των συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα. «Δεν τιμωρεί κανείς την Ελλάδα. Τηρούμε τους κανόνες. Αυτούς τους κανόνες που προβλέπονται ρητώς στον Κώδικα Σένγκεν», δήλωσε στο prothema.gr πηγή από Βερολίνο, υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 


Η ανεξήγητη «υπομονή» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ

Η «πολιτική Ευρωπαϊκή Επιτροπή» την οποία οραματίστηκε ο πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, έχει ενημερώσει και προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά,εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, για τις προθέσεις συγκεκριμένων κρατών – μελών να επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους. Παρόλο που o ρόλος της Κομισιόν δεν είναι η παροχή εσωτερικής πληροφόρησης προς τις εθνικές κυβερνήσεις, καθώς η Επιτροπή είναι ο «θεματοφύλακας των Συνθηκών», εντούτοις οι Βρυξέλλες «προειδοποίησαν» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΑΝ.ΕΛ, ήδη από τα τέλη του 2015.  Μια κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από πολλά άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε.  

Η Ελλάδα δεν έδωσε σημασία. Οι συνεχείς αστοχίες της κυβέρνησης και η ανικανότητα των αρχών να ελέγχουν, όχι όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά όσους φεύγουν από τα ελληνικά αεροδρόμια προς άλλες χώρες της ΕΈ, ήταν... «εντυπωσιακή». 


Έλληνες αστυνομικοί θα είναι παρόντες στους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια

Σε αυτό το πλαίσιο προστίθεται και το ρεπορτάζ του protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών μεταβαίνει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου (όπου υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων από Ελλάδα) προκειμένου να είναι παρόντες στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι Γερμανοί στους επιβάτες που φτάνουν από τη χώρα μας. «O ρόλος των τεσσάρων, σε πρώτη φάση, αστυνομικών θα είναι μόνο συμβουλευτικός καθώς δεν έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν ελέγχους και ουσιαστικά θα βοηθούν τους Γερμανούς συναδέλφους τους στους ελέγχους για τη γνησιότητα των ελληνικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Άλλωστε, εδώ και καιρό υπάρχουν και στην Ελλάδα Γερμανοί αστυνομικοί που έχουν ανάλογο ρόλο».