Η «αθώα» SMART TV σας, σας παρακολουθεί στα… μουλωχτά (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η «αθώα» SMART TV σας, σας παρακολουθεί στα… μουλωχτά (video)

post-feature-imageΤο WikiLeaks δημοσίευσε χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τις μεθόδους κυβερνοκατασκοπείας της CIA και της MI5, φέρνοντας στοιχεία που αφορούν τη χρήση των smart tv της Samsung για την παρακολούθηση και ακρόαση των χρηστών.

Χάρη στα προγράμματα που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται από την CIA σε συνεργασία με την βρετανική MI5, η απομακρυσμένη ενεργοποίηση του μικροφώνου ή της κάμερας, που ενσωματωμένα σε τηλεοράσεις smart της Samsung είναι σχεδόν παιχνίδι, και επιτρέπει την ακρόαση και παρακολούθηση των ατόμων στο δωμάτιο, ακόμα και όταν η τηλεόραση φαίνεται απενεργοποιημένη, προσωμοιώνοντας αυτή την κατάσταση λειτουργίας.

Αλλά αυτές οι αποκαλύψεις υπενθυμίζουν με την ευκαιρία αυτή, ότι αφού οι CIA και MI5 το κάνουν, το έχουν κάνει ήδη και άλλα άτομα. Οι αδυναμίες ασφάλειας που εκμεταλλεύθηκαν οι υπηρεσίες αυτές και αποκαλύφθηκαν από τα έγγραφα, είναι γνωστές και αξιοποιούνται ήδη από τους πειρατές.

Υπάρχει μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος προστασίας της ιδιωτικότητας, διατηρώντας τις λειτουργίες διασύνδεσης των τηλεοράσεων. Το κόστος της, λιγότερα από 2 ευρώ στο Amazon. Ένα μαύρο (ή έγχρωμο) αυτοκόλλητο στην κάμερα και ένα ή δύο στο μικρόφωνο της τηλεόρασης, και αν είναι απαραίτητο και ένα στο μικρόφωνο του τηλεκοντρόλ. Για να διαπιστωθεί αν αυτά λειτουργούν προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή που κάνει χρήση της κάμερας και του μικροφώνου, για να διαπιστώσετε ότι δεν σας ακούνε και δεν σας βλέπουν πλέον.

Στο άρθρο αυτό όπως και στα έγγραφα του Wikileaks, γίνεται αναφορά στις διασυνδεμένες τηλεοράσεις της Samsung, αλλά ο κίνδυνος αφορά σίγουρα και άλλες μάρκες τηλεόρασης.