Samsung: Θα χρησιμοποιήσει ξανά heat pipes για τις ναυαρχίδες του 2018 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Samsung: Θα χρησιμοποιήσει ξανά heat pipes για τις ναυαρχίδες του 2018


samsung heating pipesΤα smartphones γίνονται όλο και πιο δυνατά, αλλά αυτό παράλληλα σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους να κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Τα συστήματα ψύξης τοποθετούνται κυρίως σε top smartphones.

Ωστόσο, το κόστος για τους κατασκευαστές είναι αρκετά μεγάλο και αυτό φυσικά στο τέλος αντικατοπρίζεται στην τιμή της εκάστοτε ναυαρχίδας. Όσον αφορά στα μεσαίας κατηγορίας και entry-level smartphones, δεν χρειάζονται τα εν λόγω συστήματα, μιας και δεν παρουσιάζουν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Samsung είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησε την υιοθέτηση ενός συστήματος, το οποίο βασίζεται σε σωλήνες θερμότητας (heat pipes). Είναι ένα από τα συστήματα που χρησιμοποιείται περισσότερο και παρά τις φήμες που την ήθελαν να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα heat pipes το 2018, οι πηγές από τους προμηθευτές, λένε το αντίθετο. H Samsung θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί και στις ναυαρχίδες του 2018.

Ο νέος τρόπος ψύξης, τον οποίο έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζουν αρκετοί, περιλαμβάνει θαλάμους ατμού. Η απομάκρυνση της θερμότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματική με τη χρήση αυτής της λύσης ψύξης, αλλά οι τιμές θα είναι ακόμα πιο πάνω όταν θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή.

Οι ανώνυμες πηγές ισχυρίζονται ότι οι θάλαμοι ατμού μπορεί να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε ναυαρχίδες το 2019, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα έχουν καταφέρει οι δημιουργοί τους να μειώσουν το μέγεθός τους και πόσο θα κοστίζει. techblog.gr