Λέσβος: Γυαλιά καρφιά η Μόρια – Οι εικόνες μετά την εξέγερση μεταναστών και τα επεισόδια (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Λέσβος: Γυαλιά καρφιά η Μόρια – Οι εικόνες μετά την εξέγερση μεταναστών και τα επεισόδια (photos)

post-feature-imageΗ βροχή λειτούργησε σαν σπίθα που άναψε τη φωτιά των επεισοδίων. Μικροί και μεγάλοι άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους...

Για μία ακόμα φορά το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια μετατράπηκε σε πεδίο μάχης από εξέγερση μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής.  Την ώρα εκείνη είχε ξεσπάσει καταιγίδα και μετανάστες που έμεναν σε σκηνές ζητούσαν χώρο για να μη βρέχονται.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να γίνει, αφού οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Hotspot της Μόριας υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει. Έτσι ξέσπασαν επεισόδια και οι μετανάστες άρχισαν να καταστρέφουν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Τα επεισόδια σταμάτησαν γύρω στις 05:00 το πρωί μετά από την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που για μία ακόμα φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου επτά άτομα.

Οι εικόνες μετά τα επεισόδια





Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας έφτασαν στη Λέσβο 39 μετανάστες από την Τουρκία, τους οποίους όμως ο διοικητής του Κέντρου της Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης δεν δεχόταν να τους παραλάβει λόγω πληρότητας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η Λιμενική Αρχή που να τους φιλοξενήσει.

Πηγή: lesvosnews.gr