Παραλίγο τραγωδία στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε σκυλιά την ώρα της απογείωσης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Παραλίγο τραγωδία στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε σκυλιά την ώρα της απογείωσης

Παραλίγο τραγωδία στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε σκυλιά την ώρα της απογείωσηςΟ κυβερνήτης επέστρεψε και προσγείωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Αεροσκάφος της Ryanair το οποίο, επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 11 σήμερα το βράδυ, από το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης. 


Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή απο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε. 

Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.  
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί. 

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι η πρώτη φορά που στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει απο επιβάτες αλλά και απο τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα. 

Διαβάστε το απόσπασμα απο το σχετικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει η Ροδιακή τον Ιούνιο του 2016: 

"Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που μπαίνουν μέσα στην πίστα και τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, σε σημείο να ακυρώνονται προσγειώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, και να προκαλείται ανησυχία και αναστάτωση στους επιβάτες, όπως συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι.

Ειδικότερα, η άφιξη της πτήση 764 της Olympic air που έγινε σε συνεργασία με την Aegean από Ηράκλειο για Ρόδο, χρειάστηκε να ακυρωθεί καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διάδρομο προσγείωσης όχημα το οποίο προσπαθούσε να απομακρύνει ένα αδέσποτο σκυλί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την Κρεμαστή και ετοιμαζόταν να τροχοδρομήσει για την προσγείωση, ξαφνικά πήρε ύψος και η προσγείωση ακυρώθηκε".

Πηγή: rodiaki.gr