Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1: Λύτρωση με Κούτρη (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1: Λύτρωση με Κούτρη (photos)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1: Λύτρωση με Κούτρη (photos)Το «ξερό» σουτ του νεαρού αμυντικού στο 84ο λεπτό γλίτωσε τον Ολυμπιακό από μία νέα… γκέλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» παίρνοντας τη νίκη 2-1 επί του αξιόμαχου Λεβαδειακού.
Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είδαν τον Ζιλέ να σκοράρει πριν το ημίχρονο, αλλά και τον Φορτούνη να χάνει πέναλτι στο 53ο λεπτό. Οι Βοιωτοί κατάφεραν να… παγώσουν το φαληρικό γήπεδο στο 69’ με τον Γιακουμάκη, αλλά στο 84’ ο Κούτρης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Επασί - που φέρει μεγάλη ευθύνη - και έδωσε το «τρίποντο» στους Πρωταθλητές Ελλάδας.
Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Λιμανιού με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Super League «έπιασαν» στην κορυφή τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ με 20 πόντους, αλλά οι Περιστεριώτες αγωνίζονται τη Δευτέρα (20/11) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η Ένωση αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο «Απ. Νικολαΐδης», το απόγευμα της Κυριακής (19/11).

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας τους «πράσινους» που προσπάθησαν να «κλείσουν» τους διαδρόμους προς την εστία του Επασί. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σημαντικά, παρά τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισαν.
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Προτό, αλλά στην πρώτη απειλή τους στο 17’ ο Γιουσούφ δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά, ενώ στο 24’ ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Φαβάρο.
OlympiacosLevadiakosLive
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πειραιώτες ανέβασαν… στροφές και προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο. Στο 25’ ο Καρσελά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Φορτούνη και κατέληξε άουτ, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο 27’ όταν ο Σισέ σούταρε, όμως ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην πορεία της μπάλας. Στο επόμενο λεπτό, ο Ιρανός επιθετικός έκανε την κίνηση από τα αριστερά, αλλά προ του Φορτούνη, ο Φαβάρο έδιωξε σε κόρνερ.

Χαμένες ευκαιρίες και… γκολ

Οι χαμένες ευκαιρίες για τους Πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίστηκαν, καθώς στο 29’ ο Εμπασί έδιωξε το σουτ του Ταχτσίδη και στο επόμενο λεπτό, απέκρουσε την απειλή του Ανσαριφάρντ, σε μία φάση που στην εξέλιξή της, ο Φορτούνης σούταρε άουτ. Στο 32’ ο Ανσαριφάρντ έχασε μία ακόμα ευκαιρία, καθώς το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 34’ το σουτ του Φορτούνη βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Λεβαδειακού και στην συνέχεια, η προσπάθεια του Καρσελά κόντραρε στον Φαβάρο.
Η πίεση των Πειραιωτών έφερε… καρπούς λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα. Ήταν το 43ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Ζιλέ, αυτός μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Επασί για το 1-0 του Ολυμπιακού. Μάλιστα, στο 45’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μάριν δεν βρήκε στόχο.

Χαμένο πέναλτι ο Φορτούνης

OlympiacosLevadiakosMesaPenalty
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βοιωτούς να βγαίνουν περισσότερες φορές από την περιοχή τους και μάλιστα στο 49’ απείλησαν με τον Γιακουμάκη, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στον Κούτρη και κατέληξε κόρνερ. Όμως, στο 52ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ταχτσίδης βρήκε με ωραία κάθετη τον Κούτρη, αυτός μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Φορτούνης αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, μια και στο 61’ ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε, για μία ακόμα φορά να νικήσει τον Επασί και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ελαμπντελαουί είδε τον πορτιέρο του Λεβαδειακού να διώχνει σε κόρνερ.
OlympiacosLevadiakosMesaGiakoymakis

«Πράσινο» σοκ και... λύτρωση

Από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, ο Λεβαδειακός βγήκε στην επίθεση, θέλοντας να διεκδικήσει ότι μπορούσε από τον αγώνα. Και στο 69ο λεπτό, ο Γιακουμάκης προκάλεσε… σοκ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έπειτα από κόρνερ, ο επιθετικός των Βοιωτών πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Προτό και έγραψε το 1-1. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να προκαλέσουν νέα… αναταραχή στο Φάληρο, όταν ο Γιακουμάκης έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Κούτρη, έκανε το σουτ, ο Προτό απέκρουσε και στην συνέχεια, ο αμυντικός του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ.
Με το τέρμα του Λεβαδειακού, ο Τάκης Λεμονής θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό, έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τους Ταχτσίδη και Φορτούνη, με τους Μάρτινς και Τζούρτζεβιτς να μπαίνουν στις θέσεις, αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Επασί, αλλά ο πορτιέρο των «πράσινων» έδειχνε να ελέγχει τις δύσκολες καταστάσεις.
OlympiacosLevadiakosMesaKoutris
Η επόμενη… απειλή ήρθε από τον Τζούρτζεβιτς, όταν ο Σέρβος στόπαρε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ στο 82ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα, ο Κούτρης λύτρωσε τους γηπεδούχους. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μάρτινς βρήκε τον Έλληνα αμυντικό έξω από την περιοχή, αυτός έπιασε το… ξερό σουτ, ο Επασί δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, που του έφυγε από την αγκαλιά και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1 των γηπεδούχων και το… ξέσπασμα απ’ όλους στο φαληρικό γήπεδο.
Στα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει και πάλι στην επίθεση για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως, δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Προτό κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο» που τον έφερε… προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Σισέ, Ταχτσίδης (77’ Μάρτινς), Ζιλέ, Φορτούνης (80’ Τζούρτζεβιτς), Καρσελά (60’ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ.
Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58’ Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89’ Μπρίτο), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.