Ο Τραμπ τα 'έψαλλε' σε... λάθος Τερέζα Μέι για να δικαιολογήσει τα ακροδεξιά βίντεο στο Twitter - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ο Τραμπ τα 'έψαλλε' σε... λάθος Τερέζα Μέι για να δικαιολογήσει τα ακροδεξιά βίντεο στο Twitter

Η ένταση στις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, λόγω των αντιισλαμικών βίντεο που ανέβασε ο πρώτος στο Twitter, εκτονώθηκε σε... λάθος πρόσωπο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταπέδωσε τα φραστικά πυρά του εκπροσώπου της Τερέζας Μέι, που επέκρινε και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να προβάλει μέσω Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε αναρτήσει αρχικά η βρετανική ακροδεξιά οργάνωση "Britain First" ("Πρώτα η Βρετανία").
Η αντίδραση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήρθε ύστερα από τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το θέμα στη Βρετανία, καθώς τα επίμαχα βίντεο είναι αμφισβητούμενης προέλευσης και η υπαρχηγός του ακροδεξιού κόμματος που τα τουίταρε αρχικά έχει καταδικαστεί για επιθέσεις σε μουσουλμάνους.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκρινε ωστόσο ότι η ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ πρέπει να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ σε tweet του.
Το όνομα χρήστη του Twitter που πληκτρολόγησε ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως δεν είναι αυτό της πρωθυπουργού της Βρετανίας. Ο λογαριασμός στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά (@theresamay) ανήκει σε μία γυναίκα με τ6ο όνομα Theresa Scrinever, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πρωθυπουργό της χώρας. Ο Τραμπ διέγραψε το μήνυμά του και ύστερα από αρκετά λεπτά το έστειλε εκ νέου, επιτέλους στο σωστό λογαριασμό της πρωθυπουργού (@Theresa_May).
Η ανάρτηση των βίντεο από την πλευρά του Τραμπ, εκτός από οργή στη Βρετανία προκαλεί έντονες αντιδράσεις πλέον και στις ΗΠΑ.  News247.gr