To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη

Φωτογραφία: APΗ τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε με όπλο ένα ημιφορτηγό στη Νέα Υόρκη την Τρίτη και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας αλ Νάμπα αναφέρεται ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

«Ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκε εναντίον των σταυροφόρων σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης», ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα αλ Νaba του ΙΚ, όπως ανέφερε χθες το βράδυ το SITE, το αμερικανικό κέντρο που ειδικεύεται στην διαδικτυακή παρακολούθηση του τζιχαντιστικού κινήματος.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ η επιχείρηση προκάλεσε τρόμο στην Αμερική των σταυροφόρων, ωθώντας τους να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ενισχύσουν τη νομοθεσία κατά των μεταναστών στην Αμερική», πρόσθεσε το al Naba.

Βίντεο με αποκεφαλισμούς του ISIS ενέπνευσαν τον μακελάρη του Μανχάταν

Ισλαμικά προπαγανδιστικά βίντεο ενέπνευσαν τον Σαϊφούλο Σαΐποφ ώστε να πραγματοποιήσει την επίθεση με φορτηγάκι εναντίον ποδηλατών και πεζών σε ποδηλατόδρομο του Μανχάταν.

Αυτό αναφέρεται στο κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εναντίον του, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα ότι σχεδίαζε εδώ και καιρό το χτύπημά του. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόλις 24 ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, την πιο θανατηφόρα μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς σε αυτή έχασαν τη ζωή του 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 12.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται για τον 29χρονο δράστη ότι μελετούσε σχολαστικά την προπαγάνδα του ISIS, και ότι προετοίμαζε εδώ και ένα χρόνο την επίθεση. Μάλιστα αναφέρεται ότι είχε ενοικιάσει φορτηγάκι στις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να προβάρει το σχέδιό του και να εξασκηθεί πως να στρίβει.

Όσον αφορά στα ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο λευκό φορτηγάκι της επίθεσης αυτά είναι: δύο κινητά τηλέφωνα με περίπου 90 βίντεο του ISIS στα οποία υπάρχουν σκηνές με εκτελέσεις με όπλα, αποκεφαλισμοί, αλλά και οδηγίες για το πως να κατασκευάσει κανείς βόμβα. iefimerida.gr