Φωνές και... μπουνιές στα συμβούλια μετά την τραγωδία της Μάνδρας - Στο στόχαστρο η Δούρου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Φωνές και... μπουνιές στα συμβούλια μετά την τραγωδία της Μάνδρας - Στο στόχαστρο η Δούρου

Διακόπηκε η συνεδρίαση της περιφέρειας - Για «φυγομαχία» κατηγορεί η αντιπολίτευση την Ρένα Δούρου - Τι λένε στο ΘΕΜΑ 104,6 για το ξύλο η δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μάνδρας
Φωνές και... μπουνιές στα συμβούλια μετά την τραγωδία της Μάνδρας - Στο στόχαστρο η Δούρου
Με φωνές, κατηγορίες αλλά και... μπουνιές διεξήχθησαν χθες τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας, την ώρα που στην πληγείσα περιοχή τα θύματα είναι 21 και αγνοείται ένας ακόμα άνθρωπος, για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται αμείωτες. 


Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο οποίο έδωσαν το παρών κάτοικοι, σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.  
Με τα πανό που ανάρτησαν μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου ζητούσαν την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία αλλά και τη διαπλοκή. 

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Γιώργος Βασιλείου. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης φώναζε μάλιστα ότι η πολιτικής σας δολοφόνησε 21 ανθρώπους, ενώ η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επέλεξε να διακόψει την συνεδρίαση και να την αναβάλει για άλλη μέρα. Όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό Συμβούλιο διαφώνησαν και έκαναν λόγο για φυγομαχία της Ρένας Δούρου.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θ. Σχινάς, δικαιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση καθώς έκανε λόγο για υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα: «Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου».

Έπεσαν μπουνιές στην Μάνδρα
Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μάνδρας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο, ενώ όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών. 

Ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη Δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η Δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.
Μου επιτέθηκαν γιατί κατήγγειλα τη δήμαρχο, λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μάνδρα
Την εκδοχή του για τα επεισόδια έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Σαμπάνης.

Αν και μίλησε για ένταση της στιγμής στη συνέχεια είπε ότι «δεν με άφησαν να ολοκληρώσω τη σκέψη και όταν αναφέρθηκα στη δήμαρχο μου επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια με γροθιές».

«Τη δήμαρχο την έχω πάρει τηλέφωνο τρεις φορές και δεν μου έχει απαντήσει. Δίνονται υλικά και τροφές σε άτομα που δεν έχουν πάθει ζημιές ενώ δεν έχουν πάρει τέτοια υλικά άτομα που έχουν υποστεί ζημιές» κατήγγειλε ο κ. Σαμπάνης.

«Εγώ ήθελα να πω στη δήμαρχο ότι αυτό μπορεί να λυθεί με βάση τον κατάλογο των αυτοψιών» συμπλήρωσε και κατέληξε ότι «μπορεί να είναι και λάθος συντονισμός, δεν μπορώ να πω ότι είναι πολιτική σκοπιμότητα».



Δήμαρχος Μάνδρας στο ΘΕΜΑ 104,6: Έπεσαν γροθιές γιατί δεν αντέξαμε τις αναξιόπιστες καταγγελίες 
Απαντήσεις σε όσα κατήγγειλε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μάνδρα έδωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη.

«Ο κ. Σαμπάνης είναι ο Κωνσταντινέας της Μάνδρας (σ.σ. αναφορά στην επίθεση που δέχθηκε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), είναι ο δημοτικός σύμβουλος που θα έρθει πέντε φορές και θα κάνει φασαρία» είπε στην εκομπή των Βασίλη Αδαμόπουλου και Αντώνη Λιάρου.

«Χθες στις 4 το μεσημέρι καλέσαμε ένα τυπικό δημοτικό συμβούλιο για να αναμορφώσουμε έναν κανονισμό προκειμένου να μην έχουμε πρόβλημα με το βοήθημα των 600 ευρώ. Στις 3:30, όμως, ήρθαν αντιπρόσωποι της εταιρείας Βαρδινογιάννη για να δουν τον 2ο παιδικό σταθμό που είναι κατεστραμμένος καθώς προσφέρθηκαν να τον αποκαταστήσουν» εξήγησε η κυρία Κριεκούκη γιατί απουσίασε από το δημοτικό συμβούλιο.

«Οι δημοτικοί σύμβουλοί μου που είναι έξι ημέρες άυπνοι δεν συγκρατήθηκαν όταν άκουσαν όσα έλεγε ο κ. Σαμπάνης συνέχισε η δήμαρχος Μάνδρας.

Κατέληξε, τέλος, ότι «όσοι έχουν καταγραφεί μπορούν να πάρουν τα 600 ευρώ».