Φάκελος Πρίγιοβιτς: Η εξαφάνιση του Σέρβου στα εκτός έδρας παιχνίδια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Φάκελος Πρίγιοβιτς: Η εξαφάνιση του Σέρβου στα εκτός έδρας παιχνίδια

Ο 28χρονος επιθετικός δείχνει αδυναμία στους αγώνες μακριά από την Τούμπα και αυτό συμβαίνει μόνο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει την χειρότερη επίθεση εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και είναι η αλήθεια πως με τέτοιες επιδόσεις θα δυσκολευτεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έχει και τον οργανισμό να τον υποστηρίξει.

Σε αυτό το μειονέκτημα του Δικεφάλου δεν έχει βρει λύση ούτε το «βαρύ πυροβολικό» του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος φέτος δεν έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα μακριά από την Τούμπα.

Το θέμα χρίζει βαθύτερης ανάλυσης καθώς ο Σέρβος βρίσκεται στον Δικέφαλο σχεδόν ένα χρόνο και έχει σκοράρει μόνο σε ένα εκτός Τούμπας αλλά εντός Θεσσαλονίκης, στο περσινό 1-1 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Αυτό όσον αφορά το πρωτάθλημα, γιατί ο Πρίγιοβιτς έχει σκοράρει και στο 2-1 επί της Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδας. Με λίγα λόγια, έχει πετύχει 17 γκολ σε 35 ματς και τα δύο μόνο να είναι εκτός έδρας.

Σίγουρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ αλλά και οι διοικούντες περιμένουν από τον πιο ακριβοπληρωμένο φορ του ρόστερ να εμφανιστεί πιο αποδοτικός και εκτός των «τειχών» της Τούμπας. Ο Πρίγιοβιτς αμείβεται με 850.000 ευρώ το χρόνο και πρέπει να αποδείξει πως βάζει γκολ και εκτός έδρας αλλά και πως είναι παίκτης των μεγάλων παιχνιδιών.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως σε Λέγκια Βαρσοβίας, Μπολουσπόρ, Τζουγκάρντεν, Τρόμσο, Σιόν και Νορθάμπτον που αγωνίστηκε στο παρελθόν σκόραρε και εντός και εκτός.

Ο ΠΑΟΚ τον αγόρασε από τη Λέγκια Βαρσοβίας, όπου ο Πρίγιοβιτς σε 72 εμφανίσεις πέτυχε 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 16 ήταν εκτός έδρας. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2016-2017 ο Πρίγιοβιτς σκόραρε 8 γκολ σε 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και όλα ήταν εκτός έδρας, τα 5 στο πρωτάθλημα και τα 3 στην Ευρώπη στις έδρας των Ντάνταλκ και Ντόρτμουντ.

Σε τελική ανάλυση ο ΠΑΟΚ και κατ΄επέκταση ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει τον τρόπο να κάνει τον Πρίγιοβιτς ακόμη πιο αποδοτικό και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Δεν βοηθάει και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δείχνει τη μηδενική συμβολή του Σέρβου στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι τα κλεψίματά του. Ο Πρίγιοβιτς στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς που αγωνίστηκε δεν έκανε ούτε ένα κλέψιμο σε 9 αγώνες πρωταθλήματος. Αντιθέτως, ο Κλάους είχε 14, ο Κουλούρης 11 και ο Φακούντο Περέιρα 5 μόλις σε 263΄συμμετοχής.

Και την τρέχουσα σεζόν, όμως, τα ίδια συμβαίνουν. Σε 10 αγώνες πρωταθλήματος, ο Σέρβος έχει κάνει μόλις 1 κλέψιμο! Για να αντιληφθείτε πάλι τη διαφορά, δείτε για παράδειγμα τον Ελ Καντουρί. Σε 8 ματς έχει 12 κλεψίματα, ενώ και ο φετινός κακός Μακ έχει προλάβει να κάνει 5 κλεψίματα σε 352΄συμμετοχής. metrosport.gr