Ευρωλίγκα: Με κεκτημένη ταχύτητα από το ΣΕΦ ο ΠΑΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ευρωλίγκα: Με κεκτημένη ταχύτητα από το ΣΕΦ ο ΠΑΟ

15s10paobcΜε σπασμένα... φρένα από το Νέο Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός Superfoods παρέσυρε στο ΟΑΚΑ τη Χίμκι (93-65), έβαλε θετικό πρόσημο στη βαθμολογία (4 νίκες-3 ήττες), επιβεβαιώνοντας ότι αυξάνει συνεχώς την αυτοπεποίθησή του και πλησιάζει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν με αυτοσυγκέντρωση και στα τέσσερα δεκάλεπτα, πήραν από τον «δαιμονισμένο» και πάλι Μάρκους Ντένμον την καλύτερη ώθηση στο α΄ ημίχρονο (46-27) και διατήρησαν την απόδοσή τους σε υψηλές πτήσεις με τη χρησιμοποίηση δέκα παικτών. Ο αμυντικός προσανατολισμός του Παναθηναϊκού στον περιορισμό του Αλεξέι Σβεντ με τον Θανάση Αντετοκούνμπο πάνω του, «άγγιξε» το «άριστα», καθώς ο Ρώσος διεθνής πλέι μέικερ έμεινε στους 4 πόντους του πρώτου εικοσαλέπτου και τελείωσε με 17 πόντους, όταν το παιχνίδι είχε κριθεί.

Ο Μάρκους Ντένμον τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 7/9 τρίποντα, αποδεικνύοντας ότι έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και στην κορυφαία Ευρωλίγκα. Το +28 αποτυπώνει ξεκάθαρα τη χθεσινή διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ ή αν προτιμάτε την απόλυτη κυριαρχία των «πρασίνων» από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ουσιαστικά, o αγώνας κρίθηκε στα τρίποντα των παικτών του Παναθηναϊκού, και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, την ώρα που ο Πασκουάλ έδειξε ότι έχει μοιράσει τους ρόλους στην ομάδα και όλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Η ευστοχία των «πρασίνων» στα τρίποντα ήταν απίστευτη (17/27) και με τέτοια ποσοστά ήταν... αδύνατον να κινδυνεύσει από τη Χίμκι. Τα ποσοστά ήταν υψηλά και στα δίποντα με 15/29, ήτοι 32/56 εντός παιδιάς! Επιπλέον μέτρησε ο Παναθηναϊκός 22 ασίστ, εννέα περισσότερες από τη Χίμκι. Επόμενος σταθμός η Κωνσταντινούπολη και το αυριανό παιχνίδι με την Εφές, η οποία συνέτριψε τη Mακάμπι στο Τελ Αβίβ με 72-92, με τον Ερικ ΜακΚόλουμ να δίνει μια μοναδική παράσταση πετυχαίνοντας 31 πόντους με 8/11 τρίποντα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 6 (2), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 24 (7), Γκιστ 12 (1), Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 6 (2), Ογκαστ, Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 9 (1).
ΧΙΜΚΙ: Ρόμπινσον 8, Σβεντ 17 (2), Βιάλτσεφ, Ζάιτσεφ, Μάρκοβιτς 2, Μόνια 6 (2), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ 9, Αντερσον 9 (1), Τζένκινς 8, Τόμας 2.

• Χθες η Μπασκόνια συνέτριψε τη Ρεάλ, παίζοντας ασύλληπτο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, και διατηρώντας τον έλεγχο στο δεύτερο επικράτησε με 105-75. Η Ρεάλ υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της και προβληματίζει, καθώς δείχνει να έχει ξεμείνει από ενέργεια και να τα περιμένει όλα από τον Ντόντσιτς, που είναι εξαιρετικός αλλά όχι υπεράνθρωπος. Το σημερινό πρόγραμμα: Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ-Μπαρτσελόνα, Βαλένθια-Αρμάνι. kathimerini.gr