Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς σποραδικές βροχές.

Σταδιακά και από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, νεφώσεις θα καλύψουν όλη τη χώρα, ενώ θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο, καθώς και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ηπειρωτικά της βόρειας και δυτικής χώρας με υψόμετρο πάνω από 1.800 μέτρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 Μποφόρ.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ με ενίσχυση κατά 2 Μποφόρ από τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοανατολικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr