Κουτάβι βλέπει άλλα σκυλιά να τα αποκεφαλίζουν στο ετήσιο παζάρι κρέατος σκύλου στην Ινδονησία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Κουτάβι βλέπει άλλα σκυλιά να τα αποκεφαλίζουν στο ετήσιο παζάρι κρέατος σκύλου στην Ινδονησία

post-feature-imageΑυτές οι τρομακτικές εικόνες δείχνουν τη σκληρή αλήθεια του εμπορίου κρέατος σκυλιών στην Ινδονησία, όπου περίπου ένα εκατομμύριο κατοικίδια ζώα σφάζονται για φαγητό κάθε χρόνο.

Το υλικό δείχνει πώς τα σκυλιά αρπάζονται από τα σπίτια, δεμένα, μέσα σε πλαστικές σακούλες και στριμωγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά.

Στη συνέχεια μεταφέρονται σε σφαγεία όπου σκοτώνονται βίαια και αποκεφαλίζονται μπροστά το ένα στο άλλο.

Ενώ μόνο μια μειονότητα των ανθρώπων στην Ινδονησία τρώνε κρέας σκύλου, έχει υπάρξει μια αύξηση της δημοτικότητας, η οποία εκτός από την οργή για τη σκληρότητα των ζώων, δημιουργεί ανησυχίες για την εξάπλωση της λύσσας.

Ένα σκυλί κοιτάζει τον άνδρα να δέρνει ένα άλλο ζώο σε ένα σφαγείο στην Ινδονησία

Τα ζώα ρίχνονται σε πλαστικούς σάκους ή σακούλες και δένονται με έναν σπάγκο
Πολλά ζωντανά σκυλιά βρίσκονται σε αναμονή για να θανατωθούν, καθώς οι κρεοπώλες ξεσκίζουν ένα άλλο σκυλί
Πολλά από τα ζώα είναι κλεμμένα κατοικίδια και παράνομα διακινούμενα σκυλιά που συλλέγονται από τους δρόμους και τις αγροτικές κοινότητες της Ινδονησίας.

Στεγάζονται σε κλουβιά και σάκους με τα άκρα τους δεμένα και τα στόματα τους κλείνουν τόσο σφιχτά ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Το βίντεο δείχνει ότι τα κατοικίδια ζώα αιμορραγούν από τα στόματα και τα πόδια τους, καθώς το πλαστικό ανοίγει το δέρμα τους.

Διανύουν μεγάλες διαδρομές με ποδήλατα ή με υπερπλήρεις φορτηγά για να προμηθευτούν σε αγορές, σφαγεία και εστιατόρια και πολλά από τα σκυλιά πεθαίνουν από ασφυξία, αφυδάτωση ή θερμοπληξία πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Κατά την άφιξή τους, σέρνονται έξω από τα κλουβιά τους και ρίχνονται σε σκληρά δάπεδα από τσιμέντο, όπου αναγκάζονται να παρακολουθούν άλλα σκυλιά που σφάζονται βίαια μπροστά τους, ενώ περιμένουν το θάνατο.

Ένας σκύλος που είναι δεμένος μέσα σε έναν σάκο με το στόμα του κλειστό, είναι ανίκανο να μετακινηθεί ή να κάνει θόρυβο στο τσιμεντένιο πάτωμα κοιτάζοντας τα μέλη του σώματος άλλων σκύλων.

Μερικά σκυλιά που δένονται σε σάκους και δεν επιβιώνουν από το ταξίδι, βρίσκονται σε ένα σωρό στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.
Πολλά από τα σκυλιά που καταλήγουν να σφαγιάζονται για κρέας είναι οικογενειακά κατοικίδια που έχουν κλαπεί από διακινητές.
Ένα σκυλί καλύπτεται με αίμα καθώς ρίχνεται στον σωρό μαζί με άλλα ζώα.
Περίπου ένα εκατομμύριο σκυλιά σφαγιάζονται και καταναλώνονται στην Ινδονησία κάθε χρόνο.
Ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα σφαγείο καίει τη γούνα ενός νεκρού σκυλιού.
Τα σκυλιά με το καμένο δέρμα είναι έτοιμα να κοπούν.
Ενώ μόνο το 7% του πληθυσμού – οι μη μουσουλμανικές μειονότητες της χώρας – τρώνε σκυλιά, η Ινδονησία εξακολουθεί να σκοτώνει περίπου ένα εκατομμύριο για κατανάλωση κάθε χρόνο.

Σε ορισμένες περιοχές, το κρέας σκύλου θεωρείται παραδοσιακό είδος τροφής και η κατανάλωσή του συνδέεται συχνά με ορισμένες εκδηλώσεις ή οικογενειακές γιορτές όπως γάμους και βαπτίσεις.

Όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ασίας, το κρέας σκύλου καταναλώνεται επίσης για τις αντιληπτές ιδιότητες της υγείας, όπως η θεραπεία δερματικών προβλημάτων, πυρετού του δάγκειου πυρετού και άσθματος, ως γενική ώθηση για το ανοσοποιητικό σύστημα ή βελτίωση της ανδρικής αντοχής.

Στην περιοχή του Σόλο, για παράδειγμα, το κρέας των σκύλων προωθείται ως «Jamu» (παραδοσιακό φάρμακο).

Περίπου το 7% του πληθυσμού της Ινδονησίας τρώει κρέας σκύλου, αλλά φέρεται να αυξάνεται στη δημοτικότητα.

Τα σκυλιά μπαίνουν σε κλουβιά σε μια αγορά κρέατος στην Ινδονησία.
Οι ινδονησιακές αρχές ανησυχούν ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλου εξαπλώνει λύσσα σε ολόκληρη τη χώρα.
Μια αγορά κρέατος στην Ινδονησία, όπου τα σκυλιά είτε πωλούνται ζωντανά είτε σφαγιάζονται στην περιοχή.
Μια μεγάλη πλειοψηφία της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι και δεν τρώνε κρέας σκύλου, καθώς θεωρείται «haram» – απαγορευμένο – στο Ισλάμ.
Εκτός από την σκληρή μεταχείριση των σκύλων πριν από τη σφαγή, η αυξημένη κατανάλωση του κρέατος τους έχει κατηγορηθεί για τη διάδοση της λύσσας στην Ινδονησία.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ ότι στον άνθρωπο μπορεί να μεταδοθεί η λύσσα, αν φάει το κρέας ενός μολυσμένου ζώου.

Ωστόσο, οι αθέμιτοι όροι των σφαγείων και των δυνητικά μολυσμένων σκύλων που σκοτώνονται για κατανάλωση αφορούν τις αρχές, καθώς αφήνουν τους ανθρώπους που εμπλέκονται στους εμπόρους κρέατος, τους σφαγείς, τους πωλητές και τους καταναλωτές κρέατος – να κινδυνεύουν να εκτεθούν.

Για να υποστηρίξετε και να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου κρέατος σκύλου στην Ινδονησία, επισκεφθείτε το Dog Meat Free Indonesia.

Δείτε το βίντεο: