Απίστευτο βίντεο: Χταπόδι «καμουφλάρεται» με κοχύλια και ξεφεύγει από καρχαρία! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτο βίντεο: Χταπόδι «καμουφλάρεται» με κοχύλια και ξεφεύγει από καρχαρία!

post-feature-imageΤην απίστευτη στιγμή που ένα χταπόδι χρησιμοποιεί την «υπέρτατη ευφυΐα» του για να καμουφλαριστεί και να ξεφύγει από έναν καρχαρία κατέγραψε η ομάδα πίσω από το ντοκιμαντέρ Blue Planet II του BBC και είναι το κορυφαίο βίντεο του κόσμου στο είδος του.

Στο επεισόδιο που αναμένεται να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής και εστιάζει στον κόσμο της θάλασσας, ο παγκοσμίου φήμης αφηγητής ντοκιμαντέρ, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο αφηγείται το πώς ένα θηλυκό χταπόδι έχει καταγραφεί στον βυθό με έναν καρχαρία να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

Αντί να προσπαθήσει να ξεφύγει, το χταπόδι καλύπτει το σώμα του του με ένα μανδύα από κοχύλια προκειμένου να μπερδέψει τον θηρευτή του, μία στιγμή που ο Ατένμπορο περιγράφει ως «πραγματικά εξαιρετική». 
Το χταπόδι καταφέρνει να «καμουφλαριστεί» κάτω από την προστατευτική «πανοπλία» των κοχυλιών και να κρυφτεί από το πεδίο του καρχαρία.

Στις εντυπωσιακές σκηνές του βίντεο, ο καρχαρίας πλησιάζει όλο και περισσότερο προτού ορμήξει στο χταπόδι. Για καλή τύχη όμως του συμπαθέστατου μαλακίου τα όστρακα μπέρδεψαν το κήτος και το χταπόδι ξέφυγε ταχύτατα αφήνοντάς τον να μασουλάει τα κοχύλια.

Πηγή