Σοκαριστική καταγγελία στρατιώτη για άγριο ξυλοδαρμό από τον Διοικητή του - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σοκαριστική καταγγελία στρατιώτη για άγριο ξυλοδαρμό από τον Διοικητή του

post-feature-imageΟ 18χρονος εθνοφρουρός ο οποίος μεταφέρθηκε με τραύματα στο Νοσοκομείο Λεμεσού ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα αγριότατης επίθεσης από τον ίδιο του τον Διοικητή!

Παρουσιάζοντας την δική του πλευρά και της οικογενείας του, ο 18χρονος είχε αιτηθεί αδείας προκειμένου να μεταβεί σε χώρα του εξωτερικού, κι όταν του ζητήθηκε να αποδείξει ότι όντως προτίθεται να μεταβεί για το συγκεκριμένο ταξίδι στο εξωτερικό δείχνοντας τα εισιτήρια που έχει βγάλει, ο νεαρός έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο επιδεικνύοντας τα διαδικτυακά εισιτήρια.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΡΙΚ για την εκπομπή "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ":
Τότε ήταν που ο διοικητής του εξεμάνη απότιμα, αρπάζοντας και εκσφενδονίζοντας το κινητό τηλέφωνο του Εθνοφρουρού. Εν συνεχεία σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο εθνοφρουρός και το περιβάλλον του, ο Διοικητής του τον χαστούκισε ενώ μετά από λίγο τον γρονθοκόπησε κιόλας στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια κάποιων να συγκρατήσουν τον εκτός εαυτού πλέον διοικητή, όπως λέει ο 18χρονος, εκείνος συνέχισε να τον χτυπά με γροθιές και να τον κλωτσά.

Συγκεκριμένα ο 18χρονος στην καταγγελία του αναφέρει πως «ο Διοικητής ζήτησε να του δείξω τα εισιτήρια για το ταξίδι που θα πάω την Τετάρτη και εγώ έψαχνα στο τηλέφωνο μου να του τα δείξω για να δει ότι είναι αλήθεια. Στο τέλος σαν τα γύρευα μου είπε δεν τα θέλω και του είπα ένα λεπτό να σου τα δείξω να δεις ότι είναι αλήθεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ προσπαθούσε να δείξει στο Διοικητή του τη φωτογραφία του εισιτηρίου, αυτός τον χαστούκισε στο χέρι και όταν αντέδρασε ρωτώντας τον τι είναι αυτά που κάνει «μου έδωσε γροθιά στα μάτια».

«Ήρθε ο ανθυπασπιστής του και με έπιασε από πίσω και σαν με έπιασε, ήρθε ο Διοικητής και άρχισε να με δέρνει στο κεφάλι, στο λαιμό, στο μάτι ξανά» υποστηρίζει ο στρατιώτης και συνέχισε «προσπάθησα να φύγω και μόλις βγήκα έξω με ακολούθησε και άρχισε να με κλοτσάει».

Ο 18χρονος, που κατατάχθηκε φέτος το καλοκαίρι στην Ε.Φ, μεταφέρθηκε στο γιατρό του στρατοπέδου και ακολούθως παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.

«Είμαι έξω φρενών» δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του νεαρού στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «ο Διοικητής δεν έχει κανένα δικαίωμα να κτυπά τα παιδιά του κόσμου» και πως «αν έκανε οτιδήποτε, να τον τιμωρούσε, δεν είμαστε στο Μεσαίωνα».

Το περιστατικό καταγγέλθηκε ήδη στην Εθνική Φρουρά και στο αρμόδιο Υπουργείο και προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία και στην Αστυνομία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο επιτελάρχης του Υπουργείου Άμυνας Κώστας Φυτιρής επιβεβαίωσε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΦ διέταξε ανάκριση και ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι το περιστατικό όντως συνέβη, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη υπό ποιες συνθήκες και ποιος έχει την ευθύνη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν είναι έτοιμο το πόρισμα της έρευνας το υπουργείο και το ΓΕΕΦ θα αποδώσουν αυστηρότατες ευθύνες στους υπεύθυνους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΛΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το περιστατικό τυγχάνει λεπτού χειρισμού και στη βάση αξιολόγησης των μαρτυρίων από άτομα που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο γραφείο του Διοικητή, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει έκθεση με τα όσα σημειώθηκαν το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διοικητής απορρίπτει τον ισχυρισμό πως γρονθοκόπησε τον στρατιώτη ή τον κτύπησε κατ' οποιονδήποτε τρόπο, αναφέροντας πως είναι ο στρατιώτης που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί από άλλα μέλη της Εθνικής Φρουράς. Πλέον εκ του ΓΕΕΦ αναφέρεται πως έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: newsit.com.cy