Ρόδος: Κοίταξε το υπόλοιπο του τραπεζικού της λογαριασμού και την έζωσαν τα φίδια – Η επίλυση του μυστηρίου! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ρόδος: Κοίταξε το υπόλοιπο του τραπεζικού της λογαριασμού και την έζωσαν τα φίδια – Η επίλυση του μυστηρίου!

post-feature-imageΗ γυναίκα κοίταξε το υπόλοιπο και έμεινε άφωνη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται και να αποκαλύπτει την αλήθεια...

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε ανδρόγυνο από τη Ρόδο, που κρίθηκε ένοχο κακουργηματικής εκβίασης άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή και κλοπή από κοινού. Αθώος κρίθηκε ο γιός τους, κατηγορούμενος για κλοπή.

Το χρονικό της υπόθεσης και η καταγγελία

Οι κατηγορούμενοι καταμηνύθηκαν από μια 82χρονη χήρα, που έχει πλέον αποβιώσει. Η υπερήλικη, κατήγγειλε ότι µε τη χρήση διαφόρων τεχνασμάτων αλλά και µε το πρόσχηµα παροχής φροντίδας στα γηρατειά της «αφαιµάχθηκαν» οι λογαριασμοί της, ενώ ισχυρίστηκε ακόµη ότι αφαιρέθηκαν οικοσυσκευές από την κατοικία της. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τη µεταβίβαση στην ιδιοκτησία των µηνυοµένων ενός ακινήτου της.

Ένας εκ των εγκαλουμένων, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της 82χρονης, προσπάθησε και πέτυχε αφενός την απομάκρυνσή της από το παιδί της και αφετέρου µε την πλήρη εξουσίασή της, την όλο και πιο συχνή παρουσία του στο σπίτι της. Υποστηρίζει ότι από τον Οκτώβριο του 2009, οι επισκέψεις της τριµελούς οικογένειας των εγκαλούµενων, άρχισαν να γίνονται συχνές, συνοδευόµενες µερικές φορές από φαγητό, κερδίζοντας µε τον καιρό τη συµπάθεια και την εµπιστοσύνη της για την φαινοµενικά άδολη προθυµία τους να την βοηθήσουν. 

Διατείνεται µεταξύ άλλων ότι γνωρίζοντας την ύπαρξη καταθέσεών της σε Τράπεζες αφαίρεσαν δια σταδιακών αναλήψεων χωρίς τη συγκατάθεσή της άλλοτε δια της βίας και άλλοτε δι’ απειλών, αρκετά χρήματα. Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2010, όπως ισχυρίζεται η πλευρά της 82χρονης, χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκοµείο για εγχείρηση και υποστηρίζει ότι µε το πρόσχηµα της ενδεχόµενης ανάγκης χρηµάτων για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της για καταρράκτη, υπέγραψε εξουσιοδότηση που καθιστούσε έναν εκ των µηνυοµένων συνδικαιούχο λογαριασμού στον οποίο είχε χρήµατα σε προθεσµιακή κατάθεση.

Ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε να τον καταστήσει συνδικαιούχο και σε άλλο τραπεζικό λογαριασµό στον οποίο κατατίθετο η σύνταξη και το επικουρικό επίδοµά της κάθε µήνα. Επίσης ισχυρίζεται ότι της αφαίρεσε 10.000 ευρώ σε μετρητά από το σπίτι της, τα οποία προέρχονταν από πώληση διαμερίσματος ιδιοκτησίας της, ως επίσης και ποσό 600 ευρώ τα οποία προέρχονταν από την πώληση του µεταχειρισµένου αυτοκινήτου της.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων

Οι κατηγορούµενοι αρνήθηκαν κατηγορηµατικά τα καταγγελλόµενα σε βάρος τους και ισχυρίζονται ότι η ηλικιωµένη δεν είχε καλές σχέσεις µε τον γιο της και επειδή την φρόντιζαν ήθελε να τους ανταµείψει µε τον τρόπο αυτό. Η στάση της απέναντί τους άλλαξε, όπως τονίζουν, όταν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις της µε το παιδί της, ενώ υποστήριξαν ότι τα όσα διατείνεται σχετικά µε κλοπές χρηµάτων, εκβιασµούς και απειλές είναι παντελώς ψευδή.

Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κατέβαλε το τίμημα για την αγορά του ακινήτου της υπερήλικης σε μετρητά τα οποία είχε στην οικία του σε δύο δόσεις κι ότι η δεύτερη καταβολή ύψους 3.000 ευρώ έγινε με χρήματα που ανέλαβε από λογαριασμό του.

Πηγή: dimokratiki.gr