Εργάτης ζούσε σε τρώγλη και κοιμόταν στο πάτωμα – Τα αφεντικά του τον απειλούσα μέχρι και με «ξύλο» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Εργάτης ζούσε σε τρώγλη και κοιμόταν στο πάτωμα – Τα αφεντικά του τον απειλούσα μέχρι και με «ξύλο»

post-feature-imageΗ ποινή που επέβαλε το δικαστήριο σε εργοδότες που εκμεταλλευτήκαν εργάτες.

Εξευτελιστικές και άθλιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης που παρείχαν εργοδότες σε εργάτες στην Κύπρο.
Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στην ποινή που επέβαλε το δικαστήριο σε τρία άτομα καθώς και αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εργάτες.
Συγκεκριμένα, σε έναν αλλοδαπό κατηγορούμενο που εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια της δίκης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατηγορίες εκμετάλλευσης τεσσάρων ομοεθνών του.
Μάλιστα, το δικαστήριο επέβαλε σε 51χρονο Κύπριο ποινή 12 μηνών για εκμετάλλευση προσώπων στην εργασία και κατακράτηση εγγράφων.
Χαρακτηριστικές είναι οι συνθήκες εργοδότησης αλλοδαπού άντρα ήταν άθλιες αφού κοιμόταν στο πάτωμα, ζούσε σε περιστερώνα χωρίς κρεβάτι και ζεστό νερό για μπάνιο.
Οι εικόνες από τις συνθήκες διαβίωσης του άντρα είναι πλήρως ανθυγιεινές και μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν.
Σε άλλη περίπτωση το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε ζεύγος όπου εκμεταλλευόμενο την κακή οικονομική κατάσταση του εργοδοτούμενου τους του παρείχαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης συνοδευόμενο με την απειλή χρήσης βίας.