Λάρισα: Η γέννηση του παιδιού της μετατράπηκε σε τραγωδία – Τα μοιραία λάθη σε ιδιωτική κλινική! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Λάρισα: Η γέννηση του παιδιού της μετατράπηκε σε τραγωδία – Τα μοιραία λάθη σε ιδιωτική κλινική!

post-feature-imageΈφερε στον κόσμο το αγγελούδι της αλλά τα δάκρυα χαράς έδωσαν τη θέση τους σε εικόνες σπαρακτικές. Οι αποκαλύψεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη...

Μια γυναικολόγος και ένας αναισθησιολόγος καταδικάστηκαν από δικαστήριο στη Λάρισα, για τον θάνατο μιας γυναίκας που μόλις είχε γεννήσει σε ιδιωτική κλινική. Κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Λάρισα πριν από 7 περίπου χρόνια και σύμφωνα με το δικαστήριο η γυναίκα που ήταν ήδη μητέρα, έτυχε μιας σειράς παραλείψεων και ως εκ τούτου κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο όταν έφτασε ήταν ήδη αργά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα. Στο πρώτο δικαστήριο η γυναικολόγος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή ενώ ήταν ακόμα δύο κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν.

Ωστόσο για τον αναισθησιολόγο, που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, άσκησε έφεση ο εισαγγελέας. Έτσι οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας από το οποίο και καταδικάστηκαν με 18 μήνες φυλάκιση έκαστος με αναστολή.

Στη φυλακή για αγοραπωλησία βρέφους

Στη φυλακή οδηγήθηκαν προχθές μάνα, παππούς και γιαγιά του βρέφους (Βουλγαρικής υπηκοότητας) για υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας παιδιού τον περασμένο Απρίλιο στη Λάρισα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών ο καθένας.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς όλα έγιναν για το ποσό των 40.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να δώσουν το παιδί, αλλά με νόμιμο τρόπο.

Κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία ανηλίκου με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού και για παράδοση τέκνου σε παράνομη υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας.