Συγκλονίζει η δήμαρχος Μάνδρας: 'Ζούμε σε πόλη φάντασμα' - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Συγκλονίζει η δήμαρχος Μάνδρας: 'Ζούμε σε πόλη φάντασμα'

Δραματική έκκληση απηύθυνε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη για την άμεση αποστολή ιατρικού προσωπικού και επιπλέον αστυνομικών στις πληγείσες περιοχές.
Για «γενική καταστροφή» στη Δυτική Αττική από τις πλημμύρες έκανε λόγο το πρωί της Κυριακής η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, τονίζοντας πως «2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με ζημιές που δεν επιδιορθώνονται».

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κα. Κριεκούκη απηύθυνε έκκληση για πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσει ξανά "η πόλη -φάντασμα" στην οποία έχει μετατραπεί η Μάνδρα. «Δεν ακούγεται ήχος ζωής, οι άνθρωποι έχουν φύγει, ούτε σκύλος δεν γαβγίζει πλέον στη Μάνδρα» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι στην περιοχή διαπιστώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στην ύδρευση καθώς και στις γραμμές του ΟΤΕ.
«Χρειαζόμαστε άμεσα ιατρούς για εξέταση περιστατικών και υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να βγάλουν ξανά οι ασφαλισμένοι τα βιβλιάρια ασθενείας. Ζήτησα από τράπεζες να στείλουν υπαλλήλους για να βγουν ξανά οι κάρτες αναλήψεων και τα βιβλιάρια. Σε λίγες ημέρες θα μπει η σύνταξή τους και δεν θα μπορούν να πάρουν χρήματα. Χρειάζεται και επιπλέον στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μάνδρας, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να βγάλει ταυτότητα, χωρίς αυτή δεν μπορούν να πληρωθούν από τον δήμο» υπογράμμισε, ενώ μίλησε για ανάγκη περιπολιών από την αστυνομία για την αποφυγή πλιάτσικου.
Η δήμαρχος Μάνδρας έκανε λόγο για έξαρση των μολύνσεων στην περιοχή λόγω της έλλειψης καθαρού νερού: «Να στείλει το Υπουργείο Υγείας γιατρούς σε δημοτικό χώρο για να εξετάζουν τα περιστατικά υγείας. Δεν αρκεί να δίνουμε εμείς τα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες. Έχουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα μάτια από τα νερά και τις λάσπες».

Συνεχίζονται οι αυτοψίες των κτιρίων

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διενεργούν αυτοψίες σε κτίρια του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου, που υπέστησαν καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.
Μέχρι στιγμής οι 120 μηχανικοί έχουν πραγματοποιήσει 770 αυτοψίες, με την πλειοψηφία των κτιρίων που ελέγχθησαν(644) να χρήζουν αποζημίωσης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
- Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.
- Στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.
Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Στους 19 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός-Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά τον εντοπισμό τριών ακόμη νεκρών αγνοουμένων, οι φόβοι και για άλλα θύματα από το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 19 ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τρεις αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.
Πρώτα εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε ένας άντρας 38 ετών που ταυτοποιήθηκε, από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού που αναζητείτο.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν άλλοι δύο νεκροί από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας. Για τον έναν μάλιστα ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση και χρειάστηκε η βοήθεια δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Ο ένας είναι 58 ετών και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο κυνηγούς που αναζητούνταν και ο άλλος είναι 28 ετών και είναι ένας από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που παρέσυραν οι χείμαρροι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού γίνονται για τον εντοπισμό ακόμη δύο οδηγών που χάθηκαν επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και ενός κυνηγού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας.
Ο φόβος λοιπόν ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας… news247.gr