Σήμα Μακρόν για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σήμα Μακρόν για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ υποδέχεται αύριο στα Ηλύσια Πεδία τον Αλέξη Τσίπρα ο Εμανουέλ Μακρόν, στέλνοντας μήνυμα σθεναρής στήριξης της κυβέρνησης.
Εκπρόσωποι κολοσσών όπως η Airbus, η Blackrock, η Suez, η L’ Oreal, η Morgan Stanley θα είναι μερικοί μόνο από τους κορυφαίους επιχειρηματίες που έχουν “επιστρατευθεί” από τον γάλλο πρόεδρο για να υποδεχθούν τον έλληνα πρωθυπουργό αύριο το πρωί στο Παρίσι.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα από σήμερα, προκειμένου να παραλάβει δύο βραβεία και να έχει επαφές με επίδοξους επενδυτές. Ωστόσο, το “ζουμί” της επίσκεψής του θα είναι αύριο το πρωί, καθώς κανονίστηκε να έχει πρόγευμα εργασίας με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μακρόν θα υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τον Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους πολλών και μεγάλων πολυεθνικών και γαλλικών εταιρειών, όπως οι προαναφερθείσες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πρόγευμα εργασίας θα παραστούν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της χώρας, σε μία εμφανή προσπάθεια της γαλλικής προεδρίας να αναβαθμίσει τη σημασία του συγκεκριμένου ραντεβού.
Προφανώς, στο Μαξίμου εκτιμάται δεόντως η στάση του γάλλου προέδρου, καθώς όχι μόνο αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά ανοιχτές οι πόρτες του προεδρικού μεγάρου, αλλά ταυτοχρόνως ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να στέλνει ένα ηχηρότατο μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ανάκαμψής της, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος της επίσκεψής του στην Αθήνα -όπου είχε προσφέρει απλόχερη στήριξη στην ελληνική οικονομία εν γένει, αλλά και στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Βραβεία και συναντήσεις
Πέραν του αυριανού προγεύματος εργασίας, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Παρίσι είναι και σήμερα “φορτωμένο”. Όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευθεί από τον από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen), αλλά και από την πολιτική επιθεώρηση  Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique). Επίσης, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι και εκεί το μενού έχει ως κύριο πιάτο την προοπτική της Ελλάδας ως “επενδυτικής ευκαιρίας”.
Αύριο το μεσημέρι, μετά το πρόγευμα εργασίας στα Ηλύσια Πεδία, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει από την γαλλική πρωτεύουσα για τις Βρυξέλλες, ώστε να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση. Σημειωτέον ότι στην εν λόγω Σύνοδο μετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία). news247.gr