Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Βιετνάμ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Βιετνάμ

Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο ΒιετνάμΗ δεύτερη συνάντηση των δύο ισχυρών ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (10/11).
Νέα συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ αύριο Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), η οποία πραγματοποιείται 10-11 Νοεμβρίου.
«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε σήμερα (09/11) ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου, για τη συνάντηση των δύο ηγετών, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.
Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.
Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαν συζητήσει στην πρώτη τους συνάντηση οι δύο ηγέτες
Ο Γιούρι Ουσακόφ, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μια ξεχωριστή και ουσιαστική συνάντηση των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία θα μπορούν να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τα διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Συρία και την Βόρειο Κορέα.
Ο Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι πρόεδροι μας (της Ρωσία και των ΗΠΑ-σ.σ.) θα βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση, στην ίδια αίθουσα» και «είναι καθόλα λογικό, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συζητήσουν τα διάφορα ζητήματα» και ως εκ τούτου «είμαστε έτοιμοι για μια ξεχωριστή και ουσιαστική διμερή συνάντηση». Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε ότι «οι παράμετροι μιας τέτοιας συνάντησης δεν έχουν συμφωνηθεί, αλλά εξετάζονται όλες οι δυνατότητες».
Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι «για την πιθανότητα μιας τέτοια συνάντησης είχε μιλήσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Τραμπ», τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν» καθώς «οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε πτώση, σε κρίσιμη κατάσταση».
Παράλληλα,ο  εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε χθες ότι είναι «πολύ πιθανή» μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της APEC.
«Η πιθανότητα είναι πολύ μεγάλη» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι και οι «δυο ηγέτες έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα με διμερείς συναντήσεις» και για αυτό το λόγο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα αν θα υπάρξει διμερής συνάντηση. 
«Πολλές διμερείς συναντήσεις είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, αλλά εκτός των άλλων, υπάρχει το ίδιο το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής. Για αυτό στην περίπτωση αυτή οι αντίστοιχες υπηρεσίες προσπαθούν να επιλέξουν τον πλέον κατάλληλο χρόνο και την μορφή (της συνάντησης-σ.σ.)» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων