Τουλούζη: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα από την επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Τουλούζη: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα από την επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς

Τρεις φοιτητές από την Κίνα τα θύματα της επίθεσης - Συνελήφθη ο 28χρονος οδηγός, ο οποίος έχει πλούσιο φάκελο με ποινικά αδικήματα
Τουλούζη: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα από την επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση που δέχτηκαν από αυτοκίνητο, σε περιοχή κοντά στη γαλλική πόλη Τουλούζ.


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε έξω από το High School Saint-Exupery, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του προαστίου Μπλανιάκ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της γαλλικής αστυνομίας, το όχημα έπεσε πάνω τους σκόπιμα, με σκοπό να παρασύρει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. 
Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το αυτοκίνητο χτύπησε τρεις φοιτητές από την Κίνα, τους οποίους εκτόξευσε σε μεγάλη απόσταση.




Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο από τους τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Η αστυνομία επενέβη αμέσως και προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι 28 ετών και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στις λίστες των ύποπτων τρομοκρατών. Διαθέτει, ωστόσο, φάκελο ποινικών αδικημάτων, καθώς είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε μια ανακοίνωση.



Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή. 

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο. 

Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.





 protothema.gr