Απόφαση - σκάνδαλο FIFA για την Εθνική - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Απόφαση - σκάνδαλο FIFA για την Εθνική

04s10ethnΧωρίς τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, Κώστα Μανωλά, είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί η εθνική ομάδα στο πρώτο μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ, έπειτα από μία απόφαση της FIFA, η οποία προκαλεί πολλές απορίες. Η παγκόσμια ομοσπονδία τιμώρησε τον Κώστα Μανωλά με μία αγωνιστική για παραβίαση του «Fair Play». Συγκεκριμένα, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Κύπρο στη Λευκωσία, ο 26χρονος αμυντικός επεδίωξε να δεχθεί κίτρινη κάρτα, κάνοντας καθυστέρηση, προκειμένου να εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής στο ματς με το Γιβραλτάρ, ώστε να μη βρίσκεται στο όριο των καρτών στα μπαράζ με τους Κροάτες.

Με χθεσινή απόφαση, η παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε πως με την πράξη του παραβίασε του κανόνες του «Fair Play» και του επέβαλλε τιμωρία αποκλεισμού μιας αγωνιστικής. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα χάσει την αναμέτρηση με τους Κροάτες στο Ζάγκρεμπ. Προφανώς και η απόφαση της FIFA προκαλεί πολλά ερωτήματα, αφού αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται συνεχώς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ποτέ κατά το παρελθόν δεν τιμωρήθηκε ποδοσφαιριστής επειδή επιχείρησε να πάρει κίτρινη κάρτα σε έναν αγώνα. Να σημειωθεί πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν μπορεί να ασκήσει έφεση για να εκπέσει η ποινή, καθώς η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Χθες το απόγευμα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την ποινή του κεντρικού αμυντικού: «Ο Κώστας Μανωλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για παραβίαση των αρχών του Fair Play στη διάρκεια του αγώνα Κύπρος - Ελλάδα. Συνεπώς, ο διεθνής αμυντικός δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των play offs εναντίον της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, καθώς η ποινή του δεν μπορεί να εφεσιβληθεί».

Και να σκεφθεί κάποιος πως ο Μανωλάς ξεπέρασε πρόσφατα τη θλάση πρώτου βαθμού από την οποία ταλαιπωρήθηκε στον προσαγωγό και έτσι κατάφερε να αγωνιστεί στο παιχνίδι της περασμένης της Τρίτης της Ρόμα με την Τσέλσι. Μία εξέλιξη η οποία είχε χαροποιήσει τον προπονητή της Εθνικής.

Ετσι αυξάνονται τα προβλήματα για τον Μίκαελ Σκίμπε. Εκτός από τον Μανωλά, δεν υπολογίζει τους Πέτρο Μάνταλο (θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στη διάρκεια του αγώνα Πανιωνίου – ΑΕΚ) και Τάσο Δώνη (χτύπησε στον αριστερό ώμο κατά τη διάρκεια προπόνησης της Στουτγκάρδης). Ακόμη, ο Βασίλης Τοροσίδης που συμπεριλήφθηκε στην 25μελή αποστολή κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Ζάγκρεμπ. Αν δεν τα καταφέρει, θα είναι διαθέσιμος τουλάχιστον για το δεύτερο παιχνίδι του Καραϊσκάκη. Υποψήφιος αντικαταστάτης του Τοροσίδη είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Μίκαελ Σκίμπε συμπεριέλαβε 25 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία, με τον Δημήτρη Πέλκα να παίρνει τη θέση του Μάνταλου. Στην αποστολή είναι και ο Λυκογιάννης. Οι διεθνείς που επελέγησαν είναι οι Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Τζαβέλας, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος. Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα στις 17.30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

• Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων του εντός έδρας αγώνα με την Κροατία, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 21.45 στο Καραϊσκάκη. Τα εισιτήρια πωλούνται μέσω της πλατφόρμας www.pame-ethniki.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν άμεσα τα εισιτήριά τους.

Η διάθεση των εισιτηρίων από το φαληρικό γήπεδο θα αρχίσει την Πέμπτη και συγκεκριμένα από τα εκδοτήρια της θύρας 17 και της θύρας 25 (από τις 10.00 έως τις 18.00) και θα διαρκέσει έως την ημέρα του αγώνα ή έως εξαντλήσεώς τους. Σημειώνεται ότι παιδικό εισιτήριο μπορεί να εκδοθεί για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών (γεννημένα από το 2001 και έπειτα).