Το όνειρο Λεμονή για Μπάρτσα και η ατάκα για τον Μέσι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Το όνειρο Λεμονή για Μπάρτσα και η ατάκα για τον Μέσι

Το όνειρο Λεμονή για Μπάρτσα και η ατάκα για τον ΜέσιΟ Τάκης Λεμονής, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μπαρτσελόνα τόνισε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν όλες τους τις ελπίδες για κάτι καλό.

Παράλληλα αποθέωσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ για τον Λιονέλ Μέσι σημείωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσεις, είναι να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά:

Μπορεί ο αγώνας με την Γιουβέντους να είναι οδηγός;
Ναι, νομίζω ότι τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είναι σε αυτό το στυλ. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο στυλ με την Ελλάδα. Είδαμε κάποια πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά η γενική ιδέα του παιχνιδιού είναι αυτή.

Τι μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός από ένα τόσο σπουδαίο ματς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα...
Στη δουλειά μας μετράει το αποτέλεσμα. Το ξέρουμε πως έχουμε λίγες ελπίδες, αλλά έχουμε έρθει να τις εξαντλήσουμε. Υπάρχουν και ψυχολογικά κέρδη. Μια καλή εμφάνιση, θα είναι σημαντική για τη συνέχεια. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το να λες θα χαρούμε το παιχνίδι δεν είναι και τόσο σωστό... Έχουμε μια ομάδα που θα έρθει για να πει πως είναι εδώ. Αυτό θέλουμε να δούμε...

Είναι ιδιαίτερο ματς και για κάθε προπονητή. Στην Ισπανία εσείς έχετε κάνει το 2-2 με την Λα Κορούνια, το 4-2 με την Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα μπορείτε κάτι καλό πιστεύετε;
Σε αυτή τη δουλειά πάντα ονειρεύεσαι, θες μεγάλες νίκες, μεγάλα αποτελέσματα. Το ότι η παρουσία μου ήταν καλή τις δύο προηγούμενες φορές, δεν προεξοφλεί ότι θα γίνει κάτι ανάλογο και αύριο. Θέλουμε να προσπαθήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι τη δυσκολία, του να κερδίσεις μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Από τη μία είναι τύχη, από την άλλη είναι δύσκολη κατάσταση. Θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό.

Ο Βαλβέρδε μας είπε για τον Ολυμπιακό και την αντιμετώπιση που είχε... Αγαπήθηκε στην Ελλάδα, τι θα θέλατε να πείτε γι' αυτόν;
Είναι ωραία ερώτηση, θα ήθελα να αναφερθώ στον Ερνέστο. Θεωρώ ότι το στυλ του ποδοσφαίρου που ήθελε να παίξει, ταίριαζε με τον Ολυμπιακό. Ήταν αγαπητός όχι μόνο από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Χάρηκα όταν ανέλαβε. Έχει το υπόβαθρο και την κουλτούρα να κάνει ένα πολύ καλό όνομα για τον Ολυμπιακό. Καλή συνέχεια, εκτός από τον αυριανό αγώνα.

Πως έχετε σκεφτεί να αντιμετωπίσετε τον Μέσι;
Δεν θυμάμαι πότε ήταν, αλλά είχα διαβάσει πως η μόνη λύση είναι να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια, Η Μπαρτσελόνα έχει τόσους μεγάλους παίκτες που δεν είναι εύκολο. Κινείται σε πολλούς χώρους ο Μέσι, είναι δύσκολο να σχεδιάσεις κάτι.

Συμπέσατε με τον κ. Σεγκούρα τι σχέση έχετε μαζί του. Είναι τώρα στην Μπαρτσελόνα...
Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Βοήθησε αρκετά το σύλλογο. Είναι σε σημαντικό πόστο τώρα. Και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και τεχνικός διευθυντής το άξιζε.