Στο δωμάτιο του μακελάρη του Λας Βέγκας λίγα λεπτά μετά την επίθεση: Νεκρός στο πάτωμα, γύρω του δεκάδες όπλα [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Στο δωμάτιο του μακελάρη του Λας Βέγκας λίγα λεπτά μετά την επίθεση: Νεκρός στο πάτωμα, γύρω του δεκάδες όπλα [εικόνες]

Στο δωμάτιο του μακελάρη του Λας Βέγκας λίγα λεπτά μετά την επίθεση: Νεκρός στο πάτωμα, γύρω του δεκάδες όπλα [εικόνες]Σε σκηνικό από εμπόλεμη ζώνη παραπέμπουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το δωμάτιο του μακελάρη του Λας Βέγκας. Πρόκειται ακριβώς για τις εικόνες που αντίκρισαν οι άντρες των ομάδων SWAT όταν εισήλθαν στο δωμάτιο του ελεύθερου σκοπευτή.
Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε ότι ο 64χρονος Πάντοκ είχε σκηνοθετήσει με κάθε λεπτομέρεια την σχέδιο δράσης του καθώς βρέθηκαν κάμερες μέσα και έξω από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Μάνταλεϊ Μπέι, τις οποίες πιθανότατα είχε τοποθετήσει για να παρακολουθεί αν πλησιάζει κάποιος.
Ειδικότερα και όσον αφορά στις φωτογραφίες που διέρρευσαν, σε αυτές φαίνεται το σώμα του 64χρονου συνταξιούχου στο πάτωμα της σουίτας που είχε νοικιάσει και χρησιμοποίησε ως κρυψώνα ώστε ως ελεύθερος σκοπευτής να ανοίξει πυρ εναντίον 22.000 ανθρώπων που παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ.
Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται τα πόδια του 64χρονου, ο κορμός και ο αριστερός βραχίονάς του. Το ντύσιμό του είναι ενός τυπικού συνταξιούχου. Ένα μακρυμάνικο καφέ μπλουζάκι, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Το μόνο που προκαλεί υποψίες είναι ένα ζευγάρι μαύρα γάντια που φοράει. Δίπλα στη σορό του, διακρίνεται ένα ροζ χαρτί το οποίο έχει τοποθετηθεί κάτω από ένα πράσινο τασάκι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι αναγραφόταν σε αυτό.
Στο πάτωμα δίπλα του, φαίνονται δύο τουφέκια, δεκάδες κάλυκες, και ένα σφυρί το οποίο χρησιμοποίησε πιθανότατα για να σπάσει τα τζάμια του ξενοδοχείου ώστε να εξαπολύσει την επίθεσή του.
Ένα από τα τυφέκιά του φέρει ένα ειδικό εξάρτημα που μετατρέπει τα όπλα σε αυτόματα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να πυροβολούν με εκατοντάδες σφαίρες ανά λεπτό.
Το πόσο καλά είχε οργανώσει το σχέδιό του αποδεικνύεται και από μία άλλη φωτογραφία στην οποία δύο πολυθρόνες φαίνονται ενωμένες. Προφανώς ο 64χρονος συνταξιούχος τις είχε ενώσει προκειμένου να αποθηκεύει πάνω σε αυτές τα όπλα του. Στο έδαφος δίπλα από τις δύο πολυθρόνες ένα ακόμα τυφέκιο τύπου AR-1.
Οι ομάδες SWAT κατάφεραν να εντοπίσουν τον Πάντοκ στο δωμάτιό του περίπου 72 λεπτά αφού ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του πλήθος. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στάθηκαν τυχερές καθώς το ξενοδοχείο Mandalay Bay διαθέτει 3.000 περίπου δωμάτια,και αυτό που βοήθησε ήτν το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν οι ανιχνευτές καπνού στη σουίτα του μακελάρη λόγω των όπλων του που κάπνιζαν από τις βολές. Από την πλευρά τους πάντως οι αρχές εκτιμούν ότι ο μακελάρης πυροβολούσε εναντίον του πλήθους επί 9 ολόκληρα λεπτά, ξεκινώντας από τις 10:08.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πάντον πυροβόλησε και εναντίον των αστυνομικών που παραβίασαν την πόρτα του δωματίου του, μέχρι τη στιγμή όμως που εισέβαλαν σε αυτό, ο συνταξιούχος είχε ήδη αυτοκτονήσει. Προηγουμένως είχε σκοτώσει 58 άτομα και είχε τραυματίσει 527.
Ο Πάντοκ είχε νοικιάσει δύο δωμάτια που συνδέονταν μεταξύ τους στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου. Εικόνα: Daily Mail
Μυστήριο το κίνητρό του -Οι πληρωμές και τα 100.000 ευρώ προς τις Φιλιππίνες
Ακόμα και σήμερα πάντως, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τον λόγο για τον οποίο ο Στίβεν Πάντοκ εξαπέλυσε την επίθεση. Ακόμα και οι δύο ισχυρισμοί του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο αφού ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, έβγαλε νέα ανακοίνωση στην οποία «βαφτίζει» μάλιστα τον 64χρονο ως Αbu Abd Al bar Al Amriki, φαίνεται να πέφτουν στο κενό καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιμένουν ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να τον εμπλέκει με την τρομοκρατική οργάνωση. Το παραπάνω ισχυρισμό απέρριψε και ο αδερφός του 64χρονου τονίζοντας ότι «δεν είχε καμιά σχέση με οποιαδήποτε πολιτική ή θρησκευτική οργάνωση. Απ’ όσο μπορώ να πω δεν ήταν οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, και τον ξέρω 57 χρόνια!».
Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα σενάριο που εξετάζουν οι αρχές το οποίο έχει να κάνει με το πάθος του συνταξιούχου για τον τζόγο. Ειδικότερα, αμερικανικά Μέσα τονίζουν ότι ο 64χρονος είχε προχωρήσει τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του μακελειού σε πληρωμές χιλιάδων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, μυστήριο αποτελεί και η μεταφορά του ποσού των 100.000 δολαρίων στις Φιλιππίνες, στην πατρίδα δηλαδή της συντρόφου του η οποία πριν από λίγες ώρες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες όπου την υποδέχτηκαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί. Η Μαριλού Ντάνλεϊ πάντως έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν γνώριζε κάτι από τα σχέδια του συντρόφου της. iefimerida.gr