Ελλάδα: Χάνει… τα μπαράζ και ως 2η στον όμιλο! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ελλάδα: Χάνει… τα μπαράζ και ως 2η στον όμιλο!

Ελλάδα: Χάνει… τα μπαράζ και ως 2η στον όμιλο!Μονόδρομος… είναι το «διπλό» για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Κύπρο, στην Λευκωσία, το βράδυ του Σαββάτου (7/10).
Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει τους νησιώτες, το βράδυ στις 21:45 (ΣΚΑΪ, Cosmote Sport 1) και θέλει μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να ελπίζει για την 2η θέση του ομίλου, περιμένοντας το… δώρο του Βελγίου κόντρα στην Βοσνία.
Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου, έχοντας 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Βόσνιους που υποδέχονται στις 19:00 το Βέλγιο για την προτελευταία «στροφή» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στην «γαλανόλευκη» περιμένουν έστω και την ισοπαλία από τους «κόκκινους διαβόλους» και να φύγει η Ελλάδα με το «διπλό» από την Κύπρο, προκειμένου να βρεθεί στην θέση του… οδηγού στον 8ο όμιλο.
Όμως, ακόμα και το συγκεκριμένο σενάριο να επαληθευτεί, τότε τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για την ελληνική ομάδα, αναφορικά με την «μάχη» των μπαράζ, καθώς ο 8ος όμιλος έχει, μέχρι στιγμής, την χειρότερη δεύτερη ομάδα, κάτι που σημαίνει πως αποκλείεται από τα play offs για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Από τους εννέα ομίλους στην Ευρώπη, μόνο οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα βρίσκονται στην διαδικασία για τα μπαράζ των προκριματικών, αφού ο χειρότερος δεύτερος θα μείνει εκτός. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, η Βοσνία, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ομίλου μας, έχει την χειρότερη συγκομιδή, μετά και την αφαίρεση των αποτελεσμάτων απέναντι στην τελευταία ομάδα του γκρουπ.
Συγκεκριμένα, η Βοσνία έχει 8 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ, δύο λιγότερους από την Σουηδία στον 1ο όμιλο, με τα δύο γκρουπ αυτά να έχουν μία αγωνιστική λιγότερη, αυτή που θα γίνει το Σάββατο (7/10) όπως και ο δεύτερος όμιλος, όπου βρίσκεται η Πορτογαλία με 15 πόντους στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα, στο +3 από την τελευταία θέση είναι οι Σκωτία, Κροατία και Ουαλία, που έχουν ακόμα μία αγωνιστική.
Η ειδική βαθμολογία:
1. Πορτογαλία 15 (6 αγ.)
2. Ιταλία 14
3. Δανία 13
4. Β. Ιρλανδία 13
5. Ουαλία 11
6. Κροατία 11
7. Σκωτία 11
8. Σουηδία 10 (6 αγ.)
9. Βοσνία 8 (6 αγ.)
Τα κριτήρια ισοβαθμίας:
1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου.
2. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου.
3. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια.
4. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς στον όμιλο.
5. Περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους ματς.
6. Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς μετρούν διπλά.
7. Fair play.
8. Κλήρωση.