Στο επίκεντρο του «Δαίδαλου» η δυτική Κρήτη. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Κλειστά τα σχολεία στον Πλατανιά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Στο επίκεντρο του «Δαίδαλου» η δυτική Κρήτη. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Κλειστά τα σχολεία στον Πλατανιά

KAKAKΣτο επίκεντρο του φαινομένου “Δαίδαλου” που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα την υπόλοιπη χώρα, φαίνεται ότι βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η δυτική Κρήτη.





Ο “Δαίδαλος” που φέρνει μαζί του ισχυρές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες μετέτρεψε τους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων σε τεράστια ποτάμια, με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει δεχτεί μέχρι και τώρα δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από επιχειρήσεις, σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του απεγκλωβισμού μητέρας που ενώ βρισκόταν μαζί με το παιδί της στο αυτοκίνητο της και δε μπορούσε να μετακινηθεί, αλλά και του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, που γέμισε με νερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα “Χανιώτικα Νέα” πολλά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στην εθνική οδό Χανίων – Κολυμπαρίου και ιδιαίτερα στην Νέα Εθνική Οδό περίπου 2χλμ από τον κόμβο του Πλατανιά με την μετακίνηση των οδηγών να γίνεται με δυσκολία. Στον κόμβο του Πλατανιά η κυκλοφορία διεκόπη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.
Πολύ άσχημη η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα και το Σταλό μέχρι το Κολυμβάρι ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Καλυδωνία.
Αδιάβατη είναι η παλιά εθνική οδός στο ύψος του Πλατανιά από τη γέφυρα του Κερίτη μέχρι και την Αγία Μαρίνα.
Νωρίτερα, δύο οχήματα είναι ακινητοποιηθεί και τα “τράβηξαν” διερχόμενα αγροτικά αυτοκίνητα ενώ ο δρόμος που συνδέει την Νέα Εθνικό Οδό με την Παλαιά Εθνική οδό έχει μετραπεί σε χείμαρρο.
Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση των οχημάτων από τα Χανιά μέχρι το Κολυμπάρι από την παλιά εθνική οδό.
Σε διάφορα σημεία έχουν σχηματιστεί πολύ μεγάλες “λίμνες” λόγω της βροχόπτωσης ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν “μείνει” στον δρόμο σε Γεράνι, Μάλεμε και Πύργο Ψηλονέρου λόγω του όγκου του νερού.
Στον παραλιακό δρόμο στον Πύργο Ψηλονέρου έχει πέσει στύλος της ΔΕΗ , ενώ έχουν αναφερθεί πλημμύρες σε υπόγειους και ισόγειους χώρους σε 5 ξενοδοχεία της περιοχής.Στην περιοχή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσει σε άντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και κατοικίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων οι οδηγοί που κινούνται στους οδικούς άξονες του νομού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, διότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από το πρωί σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στους οδικούς άξονες του Νομού Χανίων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μετέβη στα σημεία που πλήττονται από την κακοκαιρία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τη Νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης, όπως και όλη την περιοχή από το Βαμβακόπουλο έως τον Ταυρωνίτη. Πλημμύρες και κατολισθήσεις καθιστούν επίσης επικίνδυνη για κυκλοφορία όλη την περιοχή από το Πανόραμα έως το Κολυμπάρι. Παρακαλούνται οι οδηγοί να ΜΗΝ κυκλοφορούν σ’αυτές τις περιοχές, και όσοι οδηγοί μετακινούνται ήδη σ’αυτές, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ χαμηλή ταχύτητα, μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων”.
Κλειστά τα σχολεία στον Πλατανιά λόγω καιρικών συνθηκών
Η κακοκαιρία «έκλεισε» τα σχολεία στον Δήμο Πλατανιά. Με απόφαση της δημοτικής αρχής δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βουκολιών, Σκινέ και Κολυμβαρίου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών. huffingtonpost.gr