Καιρός – «Βόμβα» Καλλιάνου: Έρχονται σε λίγες ώρες χιόνια και έντονα φαινόμενα – Πού θα «χτυπήσουν» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καιρός – «Βόμβα» Καλλιάνου: Έρχονται σε λίγες ώρες χιόνια και έντονα φαινόμενα – Πού θα «χτυπήσουν»

Καιρός – «Βόμβα» Καλλιάνου: Έρχονται σε λίγες ώρες χιόνια και έντονα φαινόμενα – Πού θα «χτυπήσουν»Καιρός: Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος  Έρχονται χιόνια – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα 
Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας. Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος θα «ντύσουν» έντονες κατά τόπους καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι.
«Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να απολαμβάνουμε ηλιοφάνεια και αυξημένες τιμές στη θερμοκρασία, όμως το Σάββατο θα είναι μια ιδιαιτέρως "δύσκολη" μέρα για αρκετές περιοχές της χώρας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος.
kallianos
Σύμφωνα με το μετεωρολόγο «το κυρίως "πιάτο" της κακοκαιρίας θα έρθει το Σάββατο, όμως από το μεσημέρι της Παρασκευή θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, στην κεντρο-νότια Πελοπόννησο αλλά και από το βράδυ στη νότια -κυρίως- Κρήτη, στις Κυκλάδες αλλά και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα αφού οι εντάσεις τους δεν θα ξεπερνούν 4-5 και πολύ τοπικά στο νότιο Αιγαίο τα 6 μποφόρ».

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα μας «χτυπήσει» την πόρτα

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ο καιρός θα είναι πολύ άστατος σε μεγάλο μέρος της χώρας. «Αν με ρωτήσετε που θα βρέξει, θα σας απαντήσω σχεδόν παντού εκτός από τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων και της ανατολικής Πελοποννήσου. Επίσης, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι περισσότερο τοπικού χαρακτήρα οι βροχοπτώσεις» σημειώνει ο μετεωολόγος.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, θα είναι οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις, οι ενισχυμένοι άνεμοι, η πτώση της θερμοκρασίας ειδικά στα βόρεια αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα απασχολήσουν τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες:

- Κεντρικό & Βόρειο Ιόνιο
- Ήπειρος
- Δυτική Στερεά
- Θεσσαλία
- Μακεδονία
- Θράκη
- Νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- Δωδεκάνησα
- Ίσως τοπικά στη νοτιοδυτική Κρήτη
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, θα υπάρξει τεράστια υποστήριξη από υγρασία στα χαμηλά και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα οι βροχές να μετατρέπονται σε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ακόμη και πάνω από τα 1700-1800 μέτρα, τοπικά στα ΒΔ ίσως και χαμηλότερα.


Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. newsbomb.gr