Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ετσι απομόνωσαν τον συνεργάτη του, η απειλή με όπλο «μείνε εκεί που είσαι...» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ετσι απομόνωσαν τον συνεργάτη του, η απειλή με όπλο «μείνε εκεί που είσαι...»

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ετσι απομόνωσαν τον συνεργάτη του, η απειλή με όπλο «μείνε εκεί που είσαι...»Εκτός από τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και των δολοφόνων  του το τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο πριν τον σκοτώσουν με μια σφαίρα στη θωρακική χώρα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλήρη εικόνα για όλα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο γραφείο του ποινικολόγου.

Το μόνο που δεν γνωρίζουν, καθώς δεν ήταν παρών ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ήταν η συζήτηση που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με τον έναν εκ των δραστών και η οποία οδήγησε τον αλλοδαπό να σηκώσει το όπλο και να πατήσει τη σκανδάλη. 

Θεωρείται, ωστόσο,  βέβαιο ότι συζητήθηκε κάτι για μια υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάσιμες υποψίες για συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς, ωστόσο, να μπορούν ακόμη να αποδείξουν κάτι. Σε κάθε περίπτωση οι δύο δράστες, με καταγωγή από την Αλβανία και πιθανότατα σεσημασμένοι, ήταν αγγελιοφόροι κάποιου άλλου, πιθανότατα έγκλειστου των φυλακών που ήθελε να εκφοβίσει και να εκβιάσει τον δικηγόρο. 

Ως προς τα υπόλοιπα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού τους με τον ποινικολόγο το ίδιο πρωί, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι κάποιος δικός τους άνθρωπος συνελήφθη για ληστεία αλλά και το όνομα ανθρώπου πρωταγωνιστή υπόθεσης που χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του Ζαφειρόπουλου προκειμένου να σιγουρέψουν την απογευματινή συνάντηση. 

Οι δύο δράστες μπήκαν στο γραφείο και αφού συνομίλησαν με τον 32χρονο συνεργάτη του δικηγόρου πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων. Ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου βγήκε αρκετές φορές από το γραφείο προκειμένου να απαντήσει στο τηλέφωνο, ενώ από το γραφείο βγήκε αρχικά και ο ένας εκ των δραστών με πρόφαση την τουαλέτα, προφανώς για να κάνει κατόπτευση του χώρου και να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιος άλλος εκεί. Σε κάποια στιγμή ο δεύτερος δράστης, ο αποκαλούμενος και ψηλός, βγήκε από το γραφείο του ποινικολόγου και κατευθύνθηκε εκτός του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση, κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό, τόσο την αιτία για την οποία εγκατέλειψε για λίγα λεπτά το γραφείο του ποινικολόγου ο ένας από τους δράστες και κυρίως το τι πήγε να κάνει έξω από το κτίριο (να πάρει πιθανότατα το όπλο;) ή σε ποιον να μιλήσει (ενδεχομένως να συνομίλησε με τον ηθικό αυτουργό). 

Οσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκότωσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οι δυο άγνωστοι, αποκαλύπτεται πως έβγαλαν το/τα όπλο/α τους σε κάποια στιγμή που ο 32χρονος είχε βγει έξω για να απαντήσει σε κάποια κλήση. Προκειμένου να μην επιστρέψει στο γραφείο ο ένας εκ των δραστών τον ακινητοποίησε σε χώρο εκτός της αίθουσας συσκέψεων που βρίσκονταν οι υπόλοιποι, με το όπλο στο χέρι λέγογντάς του: «…μείνε εκεί που είσαι μην βγεις καθόλου». Μέχρι που ακούστηκε ο πυροβολισμός και στη συνέχεια οι δυο οπλοφόροι αποχώρησαν γρήγορα από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου. 

Ακόμη, οι αστυνομικοί μέσα από τις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την κατάθεση του συνεργάτη του φαίνεται να έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι συζητήθηκε στο γραφείο μεταξύ των δραστών του γνωστού ποινικολόγου και του συνεργάτη του, που ήταν παρών στην κουβέντα.
Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνητρο των δραστών να κρύβεται στην κουβέντες που είχαν με τον ποινικολόγο, ενώ βέβαια δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί ακόμα και η εκβίαση του δικηγόρου για προσωπικές διαφορές. iefimerida.gr