Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα: Πέταξαν βομβαρδιστικά στην Κορεατική χερσόνησο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα: Πέταξαν βομβαρδιστικά στην Κορεατική χερσόνησο


Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα: Πέταξαν βομβαρδιστικά στην Κορεατική χερσόνησοΜαζί τους, σε κοινή άσκηση, συμμετείχαν μαχητικά από Ιαπωνία και Νότια Κορέα  στην πρώτη κοινή νυχτερινή άσκηση

Σε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Βόρεια Κορέα προχώρησαν οι ΗΠΑ καθώς δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο λίγη ώρα μετά την ενημέρωση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους για τους τρόπους απάντησης απέναντι σε κάθε απειλή της Πιονγιάνγκ.


Τα δύο βομβαρδιστικά Β-1Β, που απογειώθηκαν από τη βάση του Γκουάμ, συνόδευαν δύο μαχητικά F-15K της νοτιοκορεάτικης αεροπορίας όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της Νότιας Κορέας.
Η πτήση των δύο αμερικανικών υπερηχητικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών έγινε εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή εξαιτίας των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τη Σεούλ τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν ασκήσεις με πυραύλους αέρος-εδάφους στη θαλάσσια περιοχή έξω από τις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από τη θάλασσα ανάμεσα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.



Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο αμερικανός στρατός ανακοίνωσε ότι στην άσκηση συμμετείχαν και ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι αυτή ήταν η πρώτη κοινή νυχτερινή άσκηση ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα, τον περασμένο Αύγουστο, έχει απειλήσει να βομβαρδίσει την αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουάμ.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για την άμυνα τις διαθέσιμες επιλογές αντίδρασης σε μια ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας και της αποτροπής της απειλής της Πιονγκγιάνγκ εναντίον της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της με πυρηνικά όπλα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και τον αρχηγό του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Εντωμεταξύ νοτικορεάτης βουλευτής δήλωσε την Τετάρτη ότι χάκερς από τη Βόρεια Κορέα κατάφεραν, πέρσι, να «βάλουν χέρι» στα σχέδια πολέμου ΗΠΑ και Νότιας Κορέας κατά της Πιονγιάνγκ.

Κατά την ίδια πηγή σε χτύπημα το Σεπτέμβριο του 2016 υπεκλάπησαν συνολικά 235 GB στρατιωτικών εγγράφων από την βάση αμυντικών δεδομένων της Νότιας Κορέας. 
protothema.gr