Δολοφονία Πατήσια: Το κρυφό δράμα που ζούσε η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονία Πατήσια: Το κρυφό δράμα που ζούσε η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη

Δολοφονία Πατήσια: Το κρυφό δράμα που ζούσε η 32χρονη Δώρα ΖέμπερηΡαγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο – «Αλήτη, εσύ την έφαγες», φώναζε η αδελφή της 32χρονης στον πατέρα τους, ο οποίος υποστηρίζει ότι την ώρα της δολοφονίας πέρασε τυχαία έξω από το νεκροταφείο με το ταξί του
«Βρείτε τον δολοφόνο της αδερφής μου. Και αν τον βρείτε, ορκίζομαι να τον σκοτώσω, όποιος κι αν είναι...». Πίσω από αυτή τη σπαρακτική έκκληση της Κωνσταντίνας, αδερφής της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη, κρύβεται το δράμα που κουβαλούσε η 32χρονη εφοριακός.
Η πρωτοφανής δολοφονία της Δώρας, μέσα στο Β' Νεκροταφείο κοντά στο μνήμα του φίλου της Γιάννη Καυκιά, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο σε εργατικό δυστύχημα, δεν ήταν ο επίλογος της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, παρά μόνο η αρχή, καθώς ανέδειξε το βαρύ φορτίο μιας απίστευτης οικογενειακής διαμάχης που προσπαθούσε να σηκώσει στους ώμους της η μελαχρινή εφοριακός, μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής της. 
girl1 1

«Ήταν στημένο το έγκλημα;»

«Πάρτε τον από εδώ. Αλήτη, εσύ την “έφαγες”. Έχεις το θράσος να έρχεσαι στην Εκκλησία;», ήταν τα λόγια που φώναξε προς τον πατέρα της η αδερφή της Δώρας, Κωνσταντίνα. Νωρίτερα ο πατέρας είχε κατηγορήσει τη μητέρα της Δώρας, «εκείνη φταίει για όλα. Αν ήμουν εγώ στο σπίτι, τίποτα δεν θα γινόταν. Έλεγχα τα παιδιά πάντα πού ήταν. Δούλεψα σκληρά για τα παιδιά μου, μέρα - νύχτα. Η Κωνσταντίνα αν με κατηγορεί, δεν ξέρει πράγματα για τη μητέρα της».
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η αδελφή της άτυχης 32χρονης Δώρας, Κωνσταντίνα ξεσπούσε εναντίον του πατέρα τους, αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανεβάσει στο Facebook μια ανάρτηση με τις δηλώσεις του πατέρα τους έξω από το νεκροταφείο, γράφοντας:
«Αίσχος, φτου σου ξεφτίλα, αυτός δεν είναι πατέρας, είναι τέρας. Χρόνια τώρα δεν είχαμε καμία σχέση και η αδελφή μου πλήρωνε τα χρέη του και βοηθούσε σε όλα στο σπίτι μας», ενώ σε νεότερη ανάρτησή της ευχαριστεί για τη συμπαράστασή τους τούς χρήστες του Facebook και τους καλεί να βοηθήσουν να βρεθεί ο δολοφόνος της αδελφής της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, οι σχέσεις της οικογένειας είχαν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον χωρισμό των γονέων. Η Δώρα, ως μεγαλύτερη, είχε προσπαθήσει πολλές φορές να κατευνάσει τα πνεύματα, βοηθώντας παράλληλα οικονομικά τον πατέρα της όσο και τα μικρότερα αδέλφια της προκειμένου να σπουδάσουν.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της μητέρας της πως «ήταν μάνα για τα παιδιά μου. Η δεύτερη μάνα μας, έτσι τη λέγανε. Πιστεύω ότι το παιδί μου το σκότωσαν όχι για να το κλέψουν. Ήταν στημένο το έγκλημα, Την είχαν παρακολουθήσει. Το παιδί αυτό δεν ήταν ποτέ μόνο του. Μόνο όταν πήγαινε στο νεκροταφείο».
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε κατά την επιμνημόσυνη δέηση ήταν το γεγονός ότι ο πατέρας της, λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας, δεν ακολούθησε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στον τάφο, αλλά έμεινε μόνος του φωνάζοντας «κόρη μου, κορούλα μου, σε έχασα, πιάστε τον δολοφόνο, θα τον κάνω κομμάτια». 

«Μπορεί να πήρα κούρσα τον δολοφόνο»

Χρειάστηκαν τρία 24ωρα για να αποκαλύψει ο πατέρας της αδικοχαμένης 32χρονης ότι την ώρα της δολοφονίας της κόρης του, εκείνος περνούσε τυχαία έξω από τον τόπο του εγκλήματος, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών και μάλιστα, όπως υποστηρίζει, επιβιβάστηκε στο ταξί του ένας άνδρας περίπου 30-35 ετών. 
«Η τύχη μου, η μαύρη, με έφερε να περάσω έξω από το νεκροταφείο και να πάρω κούρσα και κάποιον έξω από το Β’ νεκροταφείο, χωρίς να ξέρω ότι ψάχνουν τον δολοφόνο του παιδιού μου. Πήρα κούρσα μια Κύπρια από το Κολωνάκι και την ανέβασα στο Μαρούσι και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολλή κίνηση η Κηφισίας, έφυγα μέσα από το Ολυμπιακό Στάδιο , μπήκα στον Περισσό , κατέβηκα και βρήκα κούρσα έξω από το νεκροταφείο, όπου σκότωσαν το παιδί μου», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε : «Πέρασα τυχαία έξω από νεκροταφείο, μπορεί να με έχουν καταγράψει και οι κάμερες που βρίσκονται εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 ετών και τον πήγα στον λόφο Σκουζέ. Όπως σημείωσε, αυτό συνέβη γύρω στις 6.30, αφού είχε σταματήσει η κυκλοφορία του ηλεκτρικού στα Πατήσια, μετά από εντολή της αστυνομίας.
Ο πατέρας της άτυχης εφοριακού θα καταθέσει σήμερα (22/10 ) στην αστυνομία γιατί είναι ακόμα χάλια ψυχολογικά.

Ξέσπασε η θεία της Δώρας κατά του πατέρα: «Την εκβίαζε»

Η θεία της άτυχης κοπέλας, ανέφερε στο δελτίο του Aplha πως όταν έμαθε για την δολοφονία της Δώρας σκέφτηκε ότι πίσω από το στυγερό έγκλημα κρύβεται κάποιος από το περιβάλλον του αδελφού της, Κώστα Ζέμπερη.
«Το μυαλό μου την πρώτη φορά, και τρελάθηκα, πήγε ότι μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση», είπε χαρακτηριστικά η θεία της. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο πατέρας εκβίαζε ψυχολογικά την αδικοχαμένη κοπέλα. «Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια… το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Όλος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει».

Στοιχεία και μαρτυρίες

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Επίσης έχουν κληθεί πρόσωπα που συναναστρέφονταν την άτυχη 32χρονη, ενώ αστυνομικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα ηλεκτρονικά μηνύματα και στις συνομιλίες, για να διαπιστώσουν τυχόν απειλητικά μηνύματα.
Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού κηδεύτηκε  την Παρασκευη (20.10 )η 32χρονη εφοριακός, Δώρα Ζέμπερη που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο.

Πώς έγινε η δολοφονία

Προσωπικά κίνητρα, επίθεση ψυχοπαθούς, ακόμη και το ενδεχόμενο της ληστείας μετά φόνου βλέπουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής πίσω από την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε τουλάχιστον 14 μαχαιριές στο στήθος, στην πλάτη, στην κοιλιακή χώρα, έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, κάτι που αναδεικνύει προσωπικό μένος ή διαταραγμένη προσωπικότητα του δράστη, εκτιμούν αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε δίπλα στον τάφο του παιδικού της φίλου, Γιάννη Καυκιά, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από μερικούς μήνες σε εργατικό δυστύχημα.
Εκεί φαίνεται να υπάρχουν ίχνη πάλης και άμυνας του θύματος, όπου έπεσαν τα λουλούδια που ήθελε να βάλει στον τάφο και το μπουφάν που κρατούσε. Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα της 32χρονης, τα οποία φέρεται να είχε πάρει μαζί της, φεύγοντας από το σπίτι της.
Η άτυχη κοπέλα φαίνεται να καταδιώχθηκε από το δράστη ή εκείνος την έσυρε σε μια απόσταση τουλάχιστον 80 μέτρων από το σημείο της αρχικής επίθεσης, όπως φανερώνεται από τη «διαδρομή» του αίματος που εντοπίστηκε στο νεκροταφείο.
Εκεί φαίνεται να κάλεσε σε βοήθεια και ήρθαν δίπλα της ένας πολίτης και ο ιερέας του νεκροταφείου, ο οποίος τη γνώριζε από τις τακτικές επισκέψεις που είχε εκεί για να φροντίζει τον τάφο του φίλου της. Η άτυχη κοπέλα ξεψύχησε λίγο αργότερα.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον τελευταίο σύντροφό της, αστυνομικό σύμφωνα με πληροφορίες, με τον οποίο σχεδίαζαν να παντρευτούν, αλλά διέκοψαν τη σχέση τους πριν από ένα περίπου χρόνο.
Εκείνος, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχει ισχυρό άλλοθι για την παρουσία του σε άλλο χώρο κατά το χρονικό διάστημα της άγριας δολοφονίας.
Τα αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας από την άρση απορρήτου θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις τελευταίες επικοινωνίες της, SMS, e-mails και περιήγηση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας υπόπτους μέσα από αυτές. newsbomb.gr