Champions League Ποδοσφαιρική πανδαισία σε μια βραδιά με 31 γκολ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Champions League Ποδοσφαιρική πανδαισία σε μια βραδιά με 31 γκολ

Champions League Ποδοσφαιρική πανδαισία σε μια βραδιά με 31 γκολΗ Λίβερπουλ πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της (7-0 στο Μάριμπορ) κι η Σπαρτάκ Μόσχας σκόρπισε (5-1) την Σεβίλλη – Η Σίτι πήρε το ντέρμπι με την Νάπολι (2-1), ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία από την Ντόρτμουντ (1-1) και με το ίδιο σκορ έληξε το άλλο ντέρμπι Ρεάλ-Τότεναμ

Το άνοιγμα της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής του Champions League εξελίχθηκε σε  μία από τις κορυφαίες βραδιές των τελευταίων ετών…


Με 31 γκολ σε 8 αγώνες, απίθανες ανατροπές και φοβερό θέαμα οι σημερινές αγώνες ήταν η καλύτερη διαφήμιση του Champions League.

Η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία καθώς πέτυχε την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της σταματώντας στα 7 γκολ στην έδρα της άμοιρης Μάριμπορ, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Σπαρτάκ σκόρπισε την Σεβίλλη με 5-1 κι ενώ το ματς στο 58’ ήταν στο 1-1!

Στο πρώτο ντέρμπι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίωρο και προηγήθηκε 2-0, αλλά η Νάπολι έχασε πέναλτι με τον Μέρτενς, μείωσε στο 73’ με νέο πέναλτι του Ντιαβαρά και απείλησε με ισοφάριση.

Στο άλλο ντέρμπι Ρεάλ και Τότεναμ έμειναν στο 1-1 με τον Κέιν (με τη βοήθεια του Βαράν) να ανοίγει το σκορ και τον Ρονάλντο να ισοφαρίζει με πέναλτι, ενώ πρωταγωνιστές ήταν οι Γιορίς και Νάβας με σπουδαίες αποκρούσεις.

Στην Λευκωσία ο ΑΠΟΕΛ κοίμισε την Ντόρτμουντ, προηγήθηκε αλλά σχεδόν αμέσως ισοφάρισε ο Παπασταθόπουλος με τους Γερμανούς να έχουν στο φινάλε δύο δοκάρια.

Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων
8ος όμιλος
Ρεάλ - Τότεναμ 1-1 (43' πεν. Ρονάλντο - 28' Κέιν)


Είχε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι και έτσι εξελίχθηκε… Με την Ρεάλ να μπαίνει ορμητικά και να απειλεί την εστία του Γιορίς, αλλά την Τότεναμ να προηγείται στο 28’ με την προβολή του Κέιν και την κόντρα πάνω στον Βαράν.

Πριν κλείσει το ημίχρονο οι «μερένγκες» ισοφάρισαν όταν ο Οριέ ανέτρεψε τον Κρόος κι ο Ρονάλντο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι… Στο δεύτερο ημίχρονο όμως πρωταγωνιστές ήταν οι δύο τερματοφύλακες με τον Γιορίς να έχει περισσότερη δουλειά, αλλά κι ο Νάβας όταν χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός.

ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ 1-1 (62’ Ποτέ – 66’ Παπασταθόπουλος)

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στο πρώτο ημίχρονο Ντε Καμάργκο και Βάτερμαν, αλλά για σχεδόν 90 λεπτά δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, αλλά ο Παπασταθόπουλος γλίτωσε την Μπορούσια που πήγε να κλέψει το ματς.

Γενικά το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με τον ΑΠΟΕΛ να απειλεί στο 16’ εμ τον Ντε Καμάργκο (χτύπησε και βγήκε) και στο β’ ημίχρονο το διπλό δώρο του Μπούρκι έφερε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 (χωρίς να πανηγυρίσει) και σχεδόν αμέσως μετά ο Καγκάβα είχε δοκάρι… Ο ΑΠΟΕΛ είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Αλωνεύτη για να φτάσουμε στο 93’ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Μπάρτρα πήρε το ριμπάουντ κι από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα άουτ!

Βαθμολογία
1. Ρεάλ 7 (7-2)
2. Τότεναμ 7 (7-2)
3. Ντόρτμουντ 1 (3-7)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-7)

5ος όμιλος
Σπαρτάκ Μόσχας - Σεβίλλη 5-1 (18', 90’  Πρόμες, 58’ Μελγκαρέχο, 67’ Γκλουσάκοφ, 74’ Λουίζ Αντριάνο -30’ Κίερ)


Η Σεβίλλη όχι απλά γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση, αλλά υπέστη συντριβή από την σαρωτική Σπαρτάκ, η οποία όμως χρωστάει πολλά στον τερματοφύλακα της Σελίκοφ.

Οι Μοσχοβίτες προηγήθηκαν, αλλά στο η Σεβίλλη ισοφάρισε κι ενώ ξεκίνησε καλύτερα το β’ ημίχρονο χάνοντας μια απίστευτη ευκαιρία με τον Μπεν Γεντέρ στο 54’, στο 58’ ήρθε το 2-1 από τον Μελγκαρέχο και κατέρρευσε για να δεχθεί άλλα τρία γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κι ίσως το τελικό αποτέλεσμα να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική βαθμολογία.

Μάριμπορ - Λίβερπουλ 0-7 (4', 54' Φιρμίνιο, 13' Κουτίνιο, 20', 40' Σαλάχ, 86' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)
Στο 4’ άνοιξε το σκορ και πριν κλείσει το ημίχρονο είχε ήδη ρίξει… ντόρτια. Η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στο Μάριμπορ, διέλυσε πραγματικά τους Σλοβένους και πήρε την πρώτη της νίκη στο Champions League.

Ταυτόχρονα πανηγύρισε την πιο μεγάλη σε έκταση εκτός έδρας νίκη της στην Ευρώπη κι απομένει να δούμε αν θα είναι η αρχή της αφύπνισης για τους «κόκκινους».

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε καμία κριτική καθώς κάθε επίθεση της Λίβερπουλ μύριζε γκολ κι αν δεν τραβούσε χειρόφρενο κάποια στιγμή κανείς δεν ξέρει που θα σταματούσε.

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 5 (10-3)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 5 (7-3)
1. Σεβίλλη 4 (6-7)
4. Μάριμπορ 1 (1-11)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Νάπολι 2-1 (9' Στέρλινγκ, 13' Ζεσούς – 73’ πεν. Ντιαβαρά)


Η Σίτι για μισή ώρα έκανε ότι ήθελε στο «Ίτιχαντ» η Νάπολι έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 13’ ήδη το σκορ ήταν 2-0 και είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά το φινάλε ήταν διαφορετικό.

Η Νάπολι έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 35’ όταν ο Έντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Μέρτενς, αλλά στο β’ ημίχρονο ισορρόπησε, βγήκε μπροστά και στο 73’ με πέναλτι που ευστόχησε ο Ντιαβαρά κι έβαλε φωτιά στο ματς.

Πολύ μεγάλη φάση πάντως για την ισοφάριση δεν έκανε, αν και στο 79’ ο Μέρτενς βιάστηκε πολύ να πλασάρει τον Έντερσον και θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι πολύ καλύτερο.


Φέγενορντ - Σαχτάρ 1-2 (6' Μπεργκχάους - 25', 54' Μπερνάρντ)

Η Φέγενορντ μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στο λαιμό κι αφού έχασε δύο ευκαιρίες με το καλημέρα και στο 6’ προηγήθηκε μετά την κακή αντίδραση του Πιατόφ.

Οι Ολλανδοί κυριαρχούσαν μέχρι το 20’, αλλά η Σαχτάρ βρήκε σιγά, σιγά τα πατήματα της κι όταν κόπασε ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων ήρθε η ανατροπή. Στο 25’ ο Μπερνάρντ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 54’ ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση της ομάδας του πετυχαίνοντας το 1-2.

Η Φέγενορντ προσπάθησε να επιστρέψει, ειδικά μετά το 75’ όταν αποβλήθηκε ο Ρακίτσκι, πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι Ουκρανοί άντεξαν και σε συνδυασμό με την ήττα της Νάπολι είναι το φαβορί για τη 2η θέση, με τους Ολλανδούς να παραμένουν χωρίς βαθμό.

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (8-1)
2. Σαχτάρ 6 (4-4)
3. Νάπολι 3 (5-5)
4. Φέγενοορντ 0 (2-9)

7ος όμιλος
Μονακό - Μπεσίκτας 1-2 (30' Φαλκάο - 34', 54' Τοσούν)

Τι κι αν της ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 5’; Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 30’ με την γκολάρα (ως προς τη δημιουργία) του Φαλκάο; Η φετινή Μπεσίκτας είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση και με δύο γκολ του Τοσούν πέτυχε την ανατροπή, έκανε το 3 στα 3 και ήδη βλέπει την επόμενη φάση, καθώς είναι στο +5 από τη 2η θέση.

Την ίδια ώρα η Μονακό, πληρώνοντας την αφαίμαξη του καλοκαιριού, από την περσινή της παρουσία στα ημιτελικά, είναι πλέον στον έναν βαθμό μετά από τρία ματς…

Λειψία - Πόρτο 3-2 (9' Όρμπαν, 38' Φόρσμπεργκ, 40' Ογκουστέν - 19' Αμπουμπακάρ, 44' Μαρκάνο)


Ροκ ματς στην Λειψία στο πρώτο ημίχρονο όπου σημειώθηκαν πέντε γκολ και… τζαζ στην επανάληψη.

Οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο θύμισαν κάτι από την περσινή ομάδα, αλλά είχαν 15 τελικές και 3 γκολ ενώ οι Πορτογάλοι είχαν 5 τελικές και δύο γκολ… Προφανώς κι οι άμυνες ήταν κάπου αλλού.

Ειδικά αυτή της Πόρτο ήταν σε… ύπνωση και παρά τη γρήγορη ισοφάριση του Αμπουμπακάρ στο 19’, στο φινάλε του ημιχρόνου η Λειψία πέτυχε δύο γκολ κι έδειχνε να καθαρίζει το ματς. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα όμως ο Μαρκάνο από κοντά μείωσε σε 3-2.

Στο β’ ημίχρονο όμως ο ρυθμός έπεσε, οι ευκαιρίες ήταν πολύ λιγότερες με τους Γερμανούς να παγώνουν τον ρυθμό και να πανηγυρίσουν στο φινάλε την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Βαθμολογία
1. Μπεσίκτας 9 (7-2)
2. Λειψία 4 (4-5)
3. Πόρτο 3 (6-6)
4. Μονακό 1 (2-6)