Βίντεο δείχνει σφήκα να κόβει στα δύο μια μέλισσα και μετά να φεύγει με το μισό της σώμα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Βίντεο δείχνει σφήκα να κόβει στα δύο μια μέλισσα και μετά να φεύγει με το μισό της σώμα

post-feature-imageΣοκαριστικό βίντεο δείχνει μια μέλισσα να κόβεται στο μισό από μια σφήκα κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης μέχρι θανάτου.

Αφού αγωνίστηκε με τον αντίπαλό της για λίγα δευτερόλεπτα, η σφήκα τρώει την κοιλιά της μέλισσας μέχρι τέλους. Ο νικητής πετάει στη συνέχεια με το βραβείο του ακόμα στα σαγόνια του, ενώ το μισό της μέλισσας έχει απομείνει τριγυρνώντας στο πάτωμα.

Η μάχη εντόμων ταχυδρομήθηκε στην Reddit τη Δευτέρα από τον χρήστη Iamnotburgerking, με λίγες πρόσθετες πληροφορίες. Το κλιπ έχει παρακολουθηθεί χιλιάδες φορές και η ασυνήθιστη συμπεριφορά στην οθόνη έχει τραβήξει την προσοχή ενός εμπειρογνώμονα από την Αμερική.

Ο Δρ. Τζέιμες Κάρπεντερ, από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η συμπεριφορά της σφήκας δεν είναι ασυνήθιστη.Η ομάδα, η οποία είναι εγγενής στη Βόρεια Αμερική, είναι γνωστό ότι στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κάμπιων, των μυγών, των αράχνων και των μελισσών.

Ο Δρ. Κάρπεντερ είπε ότι η απόφαση της σφήκας να απογειωθεί με το πίσω άκρο της μέλισσας δείχνει ότι μοιράζεται τα λάφυρά της. Είπε στη Live Science: «Οι σφήκες κόβουν τη λεία τους για να μπορούν να την μεταφέρουν».

Το καταπληκτικό βίντεο δείχνει ότι μια μέλισσα κόβεται στο μισό από μια σφήκα κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης μέχρι θανάτου. Η μάχη των εντόμων ταχυδρομήθηκε στην Reddit τη Δευτέρα από τον χρήστη Iamnotburgerking, με λίγες πρόσθετες πληροφορίες.

Οι σφήκες το κάνουν για να μοιράζονται τα τρόφιμα με προνύμφες και άλλα έντομα στη φωλιά τους και συχνά στοχεύουν αντίπαλα είδη που βλέπουν ως παράσιτα.

Ο Δρ. Κάρπεντερ πρόσθεσε ότι η σφήκα πιθανώς επέστρεψε αργότερα για να τελειώσει το άλλο μισό της μέλισσας.

Η συμπεριφορά μπορεί να ωφελήσει την οικολογία, διότι μερικά είδη μέλισσας είναι επεμβατικά και χρειάζονται τους αριθμούς τους να διατηρούνται χαμηλοί.

Η κοινή ονομασία «yellowjackets» καλύπτει μια μεγάλη ομάδα αρπακτικών σφηκών.

Ο νικητής πετάει στη συνέχεια με το βραβείο του ακόμα στα σαγόνια του, ενώ το μισό της μέλισσας αφήνεται στο πάτωμα.
Ο Δρ. Τζέιμες Κάρπεντερ, από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η συμπεριφορά της σφήκας δεν είναι ασυνήθιστη.
Χρησιμοποιούν τις τεράστιες, ψαλιδωτές σιαγόνες τους για να κρατήσουν και να καρφώσουν το θήραμα, κόβοντάς το σε μεταφερόμενα κομμάτια για να πάρουν πίσω στη φωλιά τους.

Οι μεγαλύτερες σφήκες είναι συνηθισμένα αρπακτικά των μελισσών, δήλωσε ο Δρ. Κάρπεντερ.

Ορισμένα είδη ειδικεύονται στην επίθεση κυψελών, περιμένοντας έξω από τις εισόδους των φωλιών μέχρι να πετάξει ένα ανυποψίαστο γεύμα.

Δείτε το βίντεο: