Άνοιγμα Τσίπρα σε Θεοδωράκη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Άνοιγμα Τσίπρα σε Θεοδωράκη

Ο «πολιτικός πολιτισμός» που επικράτησε κατά τον διάλογο Τσίπρα-Θεοδωράκη στη Βουλή για τα F-16 προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με δεδομένο ότι "τρέχει" η διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Μία «αλλιώτικη» συζήτηση διεξήχθη στη Βουλή κατά την περίφημη «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπου ο Αλέξης Τσίπρας εκλήθη να απαντήσει σε ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16 και τη βάση της Σούδας.
Παρότι το θέμα των εξοπλιστικών αποτελούσε προνομιακό θέμα για να σηκώσει τους τόνους ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παρά το γεγονός ότι η ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη και οι τοποθετήσεις του ήταν σκληρές, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην συγκρουστεί με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», αλλά να του ευχηθεί να… βρεθεί «στην σωστή όχθη του ποταμιού» όταν έρθει η ώρα της «συλλογικής προσπάθειας». Νωρίτερα,  ο κ. Τσίπρας είχε διαπιστώσει ότι απαιτείται αυτή η «συλλογική προσπάθεια», προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της την κρίση, αλλά και τα μοντέλα που οδήγησαν σ’ αυτή, όπως το «πάρτι» της διαφθοράς στα εξοπλιστικά.
Χωρίς προεκτάσεις
Πολλοί, βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται στον Σταύρο Θεοδωράκη, έσπευσαν να μιλήσουν για πολιτικό «φλερτ», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν την εξαιρετικά ήπια στάση του πρωθυπουργού προς τον επικεφαλής του «Ποταμιού» με την εν εξελίξει διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς –θέση την οποία διεκδικεί και ο κ. Θεοδωράκης. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ήπια στάση του πρωθυπουργού προς τον επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν συνδέεται με καμία «προτίμηση» του Μεγάρου Μαξίμου για την Κεντροαριστερά, αφού υπάρχει σαφής οδηγία από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη να τηρήσουν στάση απόλυτης ουδετερότητας. Αντιθέτως, ο «πολιτικός πολιτισμός» που παρατηρήθηκε στη Βουλή συνδέεται περισσότερο, όπως λένε καλά γνωρίζοντες τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, με την πρόθεση της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι και να αναδειχθεί η θετική ατζέντα που διαμορφώνεται στην οικονομία, αλλά και το καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.
Πολιτικός πολιτισμός
Όσο, πάντως, κι αν εσωκομματικές προεκτάσεις για την στάση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν φαίνεται να υπάρχουν, η συζήτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και η αντιμετώπιση του επικεφαλής του «Ποταμιού» από τον πρωθυπουργό ευλόγως προκάλεσε σχόλια, αν συνυπολογιστεί η μόνιμη πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.  «Ασκείτε σε μεγάλο βαθμό καλοπροαίρετη αντιπολίτευση. Να προσέξετε μόνο να μην ταυτίζεστε με το μπλοκ που καθοδηγείται από συγκροτήματα Τύπου των fake news», είπε, επί παραδείγματι, με… ευγενικό τρόπο στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός, ενώ σε κάθε αποστροφή του λόγου του που αναφερόταν στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, διευκρίνιζε, απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «Δεν εννοώ εσάς, αλλά τα μέσα ενημέρωσης των fake news που έχουν φτάσει στο σημείο να ανακαλύπτουν χολέρα σε νοσοκομεία».
Μάλιστα, όταν άκουσε τον επικεφαλής του «Ποταμιού» να επαναφέρει την πρότασή του για σύσταση ενός συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να το συζητήσει, αν και όπως είπε δεν συμφωνεί προσώρας με την ιδέα: «Αξίζει τον κόπο να συζητήσουμε αυτή την ιδέα. Δεν είναι, όμως, κατά την εκτίμησή μου ώριμη ακόμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. news247.gr